Amenajarea casei

#sarbatori #curatenie generala #curatenie #craciun

Cum sa pastrezi curatenia in timpul sarbatorilor

A doua zi dupa cina de Craciun se poate intampla ca locuinta ta sa fie intr-un haos complet. Bucataria este plina de vase murdare iar living-ul in dezordine , hartii de cadouri imprastiate si resturi de mancare. Iata cateva sfaturi ca pastrezi curatenia in casa ta si in perioada sarbatorilor:


1 Incearca sa cureti dupa tine pe cat posibil. De exemplu, atunci cand deschizi cadourile de Craciun strange ambalajele si funditele.

Eventual ia un sac de gunoi langa tine si aseaza-le direct in el.


2 Organizeaza bucataria inainte de a pregati masa pentru Craciun.

Aseaza mancarea intr-un loc, vasele murdare in alt loc.

Atentie, nu arunca vasele murdare la intamplare unele peste altele ci pune-le pe cele mai voluminoase mai intai dupa care continua pana ajungi la cele mai mici.


3 Spala cat mai multe vase murdare inainte de a lua masa de Craciun pentru ca dupa masa se vor aduna si mai multe si in bucataria ta va fi dezordine.


4 Inventeaza un joc pentru copii de tipul “cine strange mai repede jucariile sau hartiile de la cadouri” ca sa-i “pacalesti” sa se ocupe de curatenia dupa ei.


5 Protejeaza covoarele din locuinta daca primesti mai multi colindatori care vor intra in casa fara sa se descalte folosind un celofan sau un covor tip “traversa”.


6 Daca ai optat sa decorezi casa cu un brad natural si observi ca i-au picat acele foloseste un aspirator pentru a le strange.

Daca le lasi mai mult timp risti ca acestea sa ajunga intre imbinarile de la podele si parchet sau sa fie “carate” in toata casa.

7
Nu lasa prajiturile si fructele moi pe masa timp de zile intregi pentru ca risti ca acestea sa se strice si sa capete un miros urat .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare