Amenajarea casei

#bucatarie #amenajarea casei #casa

Cum sa organizezi cele mai folosite obiecte din bucatarie

O bucatarie organizata iti face viata mai usoara. Pe langa faptul ca aspectul incaperii este imbunatatit considerabil, o bucatarie organizata te ajuta sa tii curatenia sub control si sa economisesti timp atunci cand gatesti. Iata cateva sfaturi si solutii ideale pentru o buna organizare a accesoriilor si vaselor de bucatarie.


Recipientele din plastic


1 Foloseste recipiente din plastic transparente pentru a nu fi nevoit sa le deschizi de fiecare data cand cauti ceva in frigider. Totodata, alege-le pe cele care au capace rezistente, ce se fixeaza foarte bine, pentru a nu avea surprize neplacute in cazul in care vrei sa depozitezi iaurt sau sosuri.


2 Investeste intr-un set de recipiente de plastic de marimi diferite de la un singur producator. Cutiile vor putea fi asezate una in alta si vor ocupa foarte putin spatiu atunci cand sunt goale. De asemenea, opteaza pentru cutii din plastic ce nu aluneca atunci cand sunt asezate una peste alta. Exista modele care au capacele construite in asa fel incat, daca asezi o cutie din aceesi gama peste ea, aceasta din urma nu va aluneca.


3 Cel mai bun loc pentru depozitarea recipientelor din plastic sunt sertarele sau dulapurile inferioare din bucatarie. Evita sa le asezi in dulapurile superioare pentru ca, fiind foarte usoare, pot cadea. De asemenea, este indicat sa folosesti un dulapior sau sertar numai pentru ele si sa nu mai depozitezi alte obiecte de bucatarie alaturi.

Sursa foto: www.sarahall.com
4 Improvizeaza atunci cand depozitezi mancarea in recipiente din plastic. Spre exemplu, poti sa folosesti capacele de la cutiile mai mici pentru a imparti un recipient mai mare in doua sau trei parti.


5 Daca vrei sa depozitezi mai multe cutii din plastic intr-un singur dulap , poti sa folosesti rafturi speciale pe care sa le fixezi peste cele existente. In plus, recipientele vor avea o stabilitate mai mare si nu se vor rasturna in momentul in care vrei sa scoti unul dintre ele aflat dedesubt.


Oale si tigai


6 Depoziteaza oalele si tigaile cat mai aproape de aragaz. Este indicat ca mobilierul tau de bucatarie sa aiba sertare speciale pentru depozitarea vaselor de gatit. Daca ai de gand sa reamenajezi bucataria, este bine sa ai in vedere acest lucru si sa optezi pentru un astfel de mobilier, extrem de practic.


7 Renunta la oalele si tigaile pe care nu le folosesti, mai ales la duplicate si la cele care au manerele rupte, sunt arse sau foarte uzate.


8 Daca spatiul din bucatarie iti permite, depoziteaza oalele si tigaile impreuna cu capacele. Astfel, la nevoie, le vei lua dintr-o singura miscare si nu vei mai fi nevoit sa cauti capacul in alt dulap sau sa scoti toate oalele afara, pentru a ajunge la capacul dorit.

Sursa foto: www.ikeafans.com
9 Pe de alta parte, daca ai o bucatarie mica, depoziteaza capacele separat de oale. Este recomandat sa folosesti un suport pentru capace (din otel sau plastic) pe care sa il fixezi intr-un sertar sau dulap. Capacele vor fi organizate in functie de marime astfel ca-ti va fi mult mai usor sa-l gasesti pe cel de care ai nevoie.


10 Este recomandat sa protejezi oalele si tigaile care se zgarie usor cu ajutorul unui prosop sau o invelitoare speciala.


11
Daca ai o bucatarie amenajata in stil rustic, nu ezita sa agati oalele sau tigaile de perete. Desigur, este recomandat sa folosesti oale si tigai fara urme de amprente si care nu au fost arse.

Sursa foto : www.womansday.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare