Amenajarea casei

#cd #compact disc #organizare #spatiu #ordine

Cum sa organizezi CD-urile

Probabil ca ai o multime de cd-uri imprastiate prin toata camera si incerci sa le gasesti o ordine logica, insa iti este foarte greu. Nu gasesti niciodata ceea ce cauti, ai ratacit carcasele si nu mai stii ce contine fiecare disc in parte. Rezerva-ti o zi intreaga si transforma haosul in ordine.

 

1 Elimina ceea ce nu folosesti

Poate ca ai filme sau albume in dublu exemplar sau programe invechite. Aseaza-le intr-o cutie si ia o decizie in privinta lor. Probabil ca unele trebuie aruncate, in timp ce altele vor fi de folos prietenilor tai.

2 Sorteaza-le in functie de continut

Stabileste categoriile in functie de preferintele tale. In prima instanta este bine sa le imprati in categorii mari: albume muzicale, concerte, filme artistice, filme seriale, poze, amintiri, jocuri etc.

Aceste catogorii vor fi la randul lor ordonate:

  • in ordine alfabetica
  • in ordine cronologica (anul aparitiei)
  • in functie genul muzical sau categoria de filme in care se incadreaza.

De asemenea, este bine sa creezi sectiuni distincte pentru cd-urile originale si pentru copii sau pentru cd-urile audio si cele cu mp3-uri.
3 Alege un spatiu de depozitare generos

O colectie impresionanta poate deveni punctul de atractie al camerei. O biblioteca sau o vitrina alocata doar depozitarii cd-urilor va pune in evidenta considerabil efortul tau de colectionar. Un spatiu atat de mare iti permite si o sortare amanuntita. Poti adauga etichete cu numele unei trupe sau cu anul aparitiei discului respectiv.

Borsetele pentru cd-uri sunt de asemenea foarte practice in spatiile mici. Le poti cumpara in functie de numarul de exemplare pe care le vei introduce in interior. Este indicat sa aloci o singura categorie de cd-uri (ex: comedii) fiecarei borsete, pentru o mai buna organizare si pentru a putea gasi loc mai repede unia nou.

Este bine sa pastrezi cd-urile cu programe, jocuri sau documente langa biroul de calculator sau intr-un dulap al biroului. De asemenea, poti achizitiona suporturi speciale pentru cd-uri ce pot sta langa tine pe masa sau pot fi suspendate pe perete.

Daca biroul de calculator se afla intr-o parte laterala a camerei, atunci poti folosi un suport pentru cd-uri special creat pentru a fi instalat in colt. Il poti alege in functie de material, culoare si marime.

4 Respecta organizarea facuta

Pastreaza intotdeauna la indemana carcasa cd-ului pe care il folosesti in acel moment. Probabil ca vei avea tentatia de a-l aseza in alta carcasa, fiind sigur ca in cel mai scurt timp il vei transfera. Stii bine ca nu vei face asta, iar data viitoare le vei imprumuta prietenilor o carcasa goala.

Avand in vedere ca poate fi dificil sa retii toate albumele pe care le ai si persoanele carora le-ai imprumutat, este bine sa realizezi un index cu toata zestrea de discuri si sa notezi de fiecare data discul si persoana careia i l-ai imprumutat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea