Amenajarea casei

#camara #molii bucatarie #termen de valabilitate #organizare camara

Cum sa organizezi camara

O curata si ordonata te poate ajuta sa previi aparitia moliilor dar si sa economisesti bani atunci cand faci cumparaturi. Foloseste cateva sfaturi simple pentru a organiza camara .

Camara ajunge in multe case un loc dezorganizat, in care mancarea este depozitata fara un sistem clar, ducand astfel la unele probleme ce ar putea fi depasite cu putina atentie si rabdare.
 

De ce sa ai o camara bine organizata


Moliile vor putea fi combatute mult mai usor intr-o camara bine organizata, dar principalul motiv pentru care este recomandat sa organizezi camara sunt economiile de bani.

Intr-o camara in care fiecare aliment are un loc bine stabilit, vei identifica cu usurinta ce folosesti cu adevarat atunci cand gatesti. Vei evita astfel cumparaturile din impuls ale unor condimente sau alimente noi care sunt uitate apoi pe rafturile camarii pana dupa termenul de garantie.

Odata ce ai organizat alimentele pe categorii , vei observa mai usor si care sunt cele pe care ai putea sa le cumperi la bax, cu un pret mai mic, si care sunt cele pe care le folosesti atat de rar incat este recomandat sa le cumperi in cantitati mici.
 

Organizarea pe categorii


Daca ai o camara plina si dezorganizata, ar putea fi necesar sa scoti tot ce pastrezi in ea. Astfel, vei avea ocazia sa stergi praful si sa cureti rafturile si vei putea identifica mai usor alimentele pe care le ai deja in cantitati mari.

Cea mai buna strategie de organizare include crearea unor categorii, adaptate alimentatiei tale: paste si orez, cereale si produse de panificatie , conserve, uleiuri si oteturi, si condimente. Nu imparti insa spatiul la numarul de categorii de produse. Cand toate sunt scoase din camara poti oberva cu usurinta care categorii de alimente au nevoie de doua rafturi si care incap pe un colt de raft.

In cazul recipientelor si ambalajelor mici, cum sunt plicurile de praf de copt sau alte condimente, foloseste caserole din plastic. Daca ai copii, tine cont de tentatiile cele mai mari pentru micuti si aseaza-le pe rafturile superioare.
 

Camara si


Chiar daca ai la dispozitie un spatiu generos in camara, ce rost are sa pastrezi alimente care se deterioreaza cand ai putea folosi spatiul intr-un mod mai util?

Intr-o camara bine organizata, alimentele nu se vor mai strica inainte de termenul de garantie, iar tu nu vei mai simti ca arunci banii cand faci cumparaturi.

Verifica termenul de garantie al tuturor alimentelor si scoate-le in fata pe cele care se apropie de expirare. Verifica intotdeauna camara inainte de a pleca la cumparaturi si taie de pe lista alimentele pe care descoperi de fapt ca le aveai in casa de mai mult timp.

Chiar daca termenul de expirare nu se apropie, multe ambalaje sunt desfacute, dar continutul nu este consumat integral. Pentru covrigei, chipsi sau alte gustari, foloseste caserole de plastic in care pui punga dupa deschidere. Recipientele de plastic patrate sau dreptunghiulare iti permit sa utilizezi mai mult spatiu decat cele rotunde.

Dupa ce ai facut curatenie si ai organizat camara, nu uita sa o verifici lunar pentru a preveni dezordinea si aglomeratia pe viitor.

Sursa foto: Intentionallykatie.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare