Amenajarea casei

#cabluri electrice #cabluri casa #organizare cabluri

Cum sa organizezi cablurile din locuinta

Cablurile din bucatarie, sufragerie sau birou intinse peste tot nu numai ca arata urat, insa pot duce si la numeroase accidente domestice . Circuitele supraincarcate pot provoca scurt circuite si chiar incendii. Este astfel foarte important sa ai grija de cum organzezi cablurile din locuinta ta.

Controlarea si organizarea cablurilor din locuinta ajuta la prevenirea a numeroase accidente neplacute si la un aspect ingrijit si aerisit al casei tale.

Inainte de a achizitiona aparatura electronica, incearca sa planifici locul si modul in care aceste aparaturi vor fi instalate si cum vei ascunde cablurile.
 

De ce sa organizezi cablurile din locuinta

 

  • le vei gasi mai usor atunci cand ia nevoie de ele;
  • vei preveni accidentele domestice;
  • vei preveni depunerile de praf;
  • nu se vor incurca si vei sti fiecare cablu in parte de unde provine;
  • locuinta va fi mult mai aerisita si vei avea mai mult spatiu de desfasurare.


Lucruri de care ai nevoie:

 


1 Foloseste un stecher multiplu. Incearca sa folosesti astfel de stechere care te vor ajuta sa economisesti mult spatiu, in special in bucatarie sau sufragerie, acolo unde ai nevoie ca dulapurile si blaturile sa ramana libere. De asemenea, incearca sa cumperi si incarcatoare multiple si flexibile, care sa iti permita sa incarci mai multe aparate in acelasi timp. Atunci cand incarci doua aparate in acelasi timp este indicat sa le pozitionezi la capete diferite.

2 Ascunde excesul de cabluri. Daca cablurile din locuinta ta sunt foarte lungi, gandeste-te la un obiect pe care sa le infasori. Depoziteaza sau ascunde apoi cablurile, in asa fel incat sa nu se vada.

3 Foloseste etichete colorate. Cand prin casa sunt mai multe cabluri este foarte usor sa le confunzi atunci cand le scoti din priza. Este astfel indicat sa le separi pe fiecare in parte si sa le etichetezi cu etichete colorate. Data viitoare cand le vei folosi nu le vei mai incurca si vei sti pe care sa le bagi in priza.

4 Consolideaza cablurile cu ajutorul unui tub special. Elibereaza spatiul din locuinta ta cu ajutorul tuburilor speciale pentru cabluri. Aceste tuburi sunt flexibile si lungi, iar in ele se pot depozita mai multe cabluri subtiri. Atunci cand cumperi astfel de tuburi este indicat sa masori bine cablurile de acasa, astfel incat sa aiba loc si sa nu mai lasi la vedere prea mult.

5
Opteaza pentru aparatura wireless. Pe cat posibil, incearca sa reduci cablurile din locuinta ta. Cumpara mouse, tastatura si alte componente wireless pentru computer. Insereaza bateriile intr-un dispozitiv special.

6 Aduna toate cablurile intr-un singur loc. Cauta un elastic special pentru cabluri si aduna-le pe toate intr-un singur loc. Incearca sa nu le ingramadesti si, daca ai o cutie goala, baga-le in ea si nu o lasa la vedere.

7 Innoada cablurile. Innodarea cablurilor este o masura practica pentru a organiza si depozita cablurile de care nu mai ai nevoie, sau care sunt prea lungi. Dupa ce le innozi le poti depozita intr-o cutie.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea