Amenajarea casei

#iluminat casa #iluminat

Cum sa obtii un iluminat indirect, cald si placut prin folosirea unor elemente decorative de tavan?

Acest tip de iluminat indirect scufunda incaperile locuintei intr-o lumina moale, calda si placuta. In acest mod, casa va parea mult mai primitoare si relaxanta, mai ales daca designul de interior este confortabil, creat fiind de mobilier si alte obiecte decorative cu aspect corespunzator pentru stilul ales: clasic sau modern. 

 

Avantajele iluminatului indirect

Prin iluminatul indirect se confera incaperii o atmosfera calda, pentru ca lumina se reflecta pe pereti sau pe tavan si se raspândeste in jurul camerei. Lumina indirecta poate fi folosita si pentru a evidentia anumite piese de mobilier din casa.

Alte avantaje ale iluminatului indirect:

  • Poate combina plafonierele cu benzile tip LED; se pot folosi benzi LED ce permit ajustarea precisa a culorii luminii si schimbarea ei pentru a obtine o atmosfera mai interesanta
  • Daca se folosesc benzi LED de inalta calitate, acestea au mai multe LED-uri situate la o distanta mica unul de altul si deci lumina poate fi mai buna si uniforma; calitatea complexa si uimitoare de posibilitati ca si caracteristicile driverelor sunt lucrurile cele mai interesante in industria iluminatului si de aceea nu ne mai miram ca oamenii sunt incântati de anumite tipuri de aplicatii de iluminat (care au devenit foarte populare datorita in primul rând flexibilitatii si duratei de utilizare in timp)
  • Se poate crea o atmosfera de vis, mai ales daca se combina surse diferite de lumina (ex. plafoniere, lumini de noapte, lumini suspendate)
  • Spatiul este iluminat usor si pare mult mai confortabil; daca este folosit sub mobilier, se creeaza o atmosfera destul de placuta
  • Confortul in casa este sporit.

Iluminatul este o parte foarte importanta a vietii noastre, care ne afecteaza starea de spirit si oboseala. Aranjarea lampilor si altor corpuri de iluminat individuale conteaza foarte mult, dar si locul de amplasare al acestora in casa. Daca se aplica anumite strategii si se face un proiect inainte, se pot obtine anumite avantaje, cum ar fi de exemplu:

  • Obtinerea unui iluminat economic; de exemplu iluminatul LED ar putea fi o oportunitate de a economisi energia electrica in locuinta
  • Alegerea unor corpuri de iluminat care permit ajustarea nivelului de intensitate a luminii in conformitate cu nevoile individuale
  • Obtinerea unui iluminat confortabil, care nu oboseste vederea.

In prezent, iluminatul cu LED a câstigat in popularitate in mod constant, deoarece este de joasa tensiune si destul de economic. Oamenii il folosesc la case si apartamente, dar si in sectorul industrial, general sau local. De asemenea, acesta functioneaza foarte bine si in exteriorul locuintei, nu doar in interior. Despre iluminatul LED se spune ca genereaza mai putin dioxid de carbon si LED-urile au o durata de viata mai lunga decât alte becuri.

Iluminatul indirect este folosit in mod frecvent la apartamente si case, pentru ca scoate in evidenta culoarea si structura unor obiecte de mobilier si decor. Lumina este calda si raspândita eficient in incapere, iar atmosfera creata devine mai placuta si relaxanta. Iluminatul indirect este recomandat si in baie si bucatarie, poate aduce accente decorative in orice incapere din casa.

Pentru a obtine un iluminat indirect ai putea sa montezi scafe decorative de tavan, pentru a ascunde corpurile de iluminat sau banda cu LED. Lumina mascata de scafa decorativa se reflecta spre tavan, astfel distributia ei in incapere se face intr-un mod cald si placut. Daca esti interesat de o distribuire uniforma a luminii ambientale, vezi oferta de scafe pentru tavan realizate din materiale de calitate, rezistente si suficient de late.

Prin utilizarea scafelor, lumina este moale, ea arunca umbre mici si nu este orbitoare. Iluminatul indirect obtinut nu numai ca imbunatateste elementele arhitecturale din locuinta, dar se poate armoniza si cu elementele decorative de perete, precum sunt oglinzile si tablourile. In acest fel, atmosfera este relaxata si mai placuta in casa.

FOTO: laminat-parchet.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului