Amenajarea casei

#mobila #amenajarea casei #decor casa #cum sa montezi #cum sa montezi fronton

Cum sa montezi singur un fronton. Iata pasii pe care trebuie sa ii urmezi

Vrei sa schimbi putin decorul livingulului tau si ti-ai achizitionat un fronton, raft de ipsos, pe care nu stii insa cum sa il montezi? Venim in ajutorul tau cu cateva sfaturi si pasi care te vor ajuta sa montezi corect si durabil un fronton. Iata de ce unelte ai nevoie si cum trebuie sa actionezi:


1. Unelte necesare:

1 fronton de ipsos
1 creion
1 rigla
1 bormasina
6 suruburi
6 dibluri
6 horsuruburi
1 boloboc
2 bucati de lemn de 5 cm X 2,5 cm


2. Cum se monteaza un fronton:

Masoara spatiul de deasupra patului dintr-o parte intr-alta. Pentru un aspect echilibrat, frontonul trebuie asezat astfel incat sa depaseasca cu 15 centimetri partile laterale ale patului. Asaza frontonul cu partea frontala spre podea. Pune bucatile de lemn in partea din spate a frontonului, una in partea de sus si una in partea de jos, apoi masoara distanta intre ele.

Folosind bolobocul, marcheaza o linie dreapta ca ghid de montare ale celor doua bucati de lemn. Marcheaza cu trei puncte, echidistante, locurile in care urmeaza sa introduci suruburile pentru fixarea placilor de lemn. Da gauri in fiecare punct si introdu diblurile, apoi fixeaza placutele cu ajutorul suruburilor.

Marcheaza pe partea din interior a frontonului care atinge peretele locul in care trebuie prinse suruburile. Monteaza frontonul pe placa de lemn din partea de sus cu ajutorul horsuruburilor, insa ai grija sa nu se suprapuna suruburilor din bucatile de lemn.

Acelasi proces se repeta si cu placa de jos de lemn. Pentru a ascunde imperfectiunile, imbraca frontonul cu ghips.


3. Cum se decoreaza frontonul

Un lucru foarte important de retinut este faptul ca frontonul nu este un raft care sa suporte greutati prea mari, asa ca ai grija sa nu il supraincarci. Il poti decora cu cateva rame foto vintage, lampe, vaze usoare ori carti. Poti monta frontonul fie in dormitor, deasupra patului, fie in living, deasupra unui semineu sau canapea, ori in orice loc al casei al carui aspect vrei sa il schimbi.

Sursa foto: homelife.com.au
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea