Amenajarea casei

#oglinda #amenajare #montare #perete

Cum sa montezi oglinda in locul potrivit

Daca gasesti locul potrivit pentru o oglinda, afla ca aspectul camerei va fi imbunatatit considerabil. Vei pune in vedere anumite calitati sau vei le ascunde anumite defecte ale amenajarii. Insa, montarea unei oglinzi poate deveni un lucru periculos, deoarece o poti scapa sau sparge in orice moment. Iata cativa pasi de urmat pentru a scapa de cei 7 ani de ghinion.



1 Intinde pe jos o coala mare de hartie sau o bucata de carton, cel putin la fel de mare ca oglinda pe care planifici sa o montezi. Aseaza oglinda cat mai drept, folosind ca punct de sprijin peretele si deseneaza-i conturul cu ajutorul unui marker. Fii foarte atent sa nu imprimi culoarea si pe rama oglinzii. Nu uita sa faci semne pentru sistemul de prindere.

2 Decupeaza forma oglinzii din hartia pe care ai desenat-o anterior. Cu ajutorul hartiei iti va fi mult mai usor sa incerci mai multe locuri din casa pentru a vedea unde se potriveste mai bine. Astfel eviti transportarea nesigura a oglinzii, mai ales daca aceasta este grea sau ramele nu sunt foarte bine lipite de sticla.

3 Alege o inaltime medie, astfel incat mijlocul oglinzii (hatiei in acest moment) sa se afle la nivelul ochilor tai. In cazul in care pozitionezi oglinda intr-o zona in care sa te ajute sa iti corectezi aspectul fizic, atunci ea trebuie sa incadreze o persoana de statura ta, de la umeri in sus.

4 Alege metoda de agatare a oglinzii. Daca vrei sa o lipesti de perete, atunci poti folosi un cui in partea superioara a ramei, in centru. Pentru a o ancora intr-un anumit unghi, atunci foloseste un surub pentru siguranta. De asemenea, surubul este mult mai stabil si mai sigur si este indicat in cazul oglinzilor mari, cu rame grele.

5 Fixeaza cuiul (cu un ciocan) sau surubul (cu o bormasina sau o surubelnita ) in perete in zona marcata pe hartia de proba ca fiind sistemul de prindere. Poti strapunge hartia pentru a fi sigur ca ai nimerit exact punctul potrivit.

6 Desprinde hartia si aseaza oglinda in punctul stabilit. Regleaza-i pozitia cu ajutorul unui boloboc sau privind-o atent din toate unghiurile camerei.  

Daca oglinda are doar un scop decorativ, atunci ancorarea ei este un avantaj, insa daca o vei folosi pentru evaluarea aspectului fizic, atunci din cauza unghiului de inclinare exista riscul de a deforma.



Atentie! Daca vrei sa prinzi o oglinda foarte grea, atunci cere sfatul unui specialist. Peretii din bca se pot eroda in urma insurubarii sau pot ceda sub greutatea oglinzii. Pentru zidul din beton va fi nevoie de o bormasina profesionala de gaurit.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea