Amenajarea casei

#canicula #racoare in casa #ventilator casa

Cum sa mentii racoarea in casa

Odata cu temperaturile ridicate de afara, te confrunti din nou cu problema specifica sezonului cald: cum sa mentii racoarea in casa pentru cat mai mult timp?

Iata in continuare cateva metode pentru a mentine cat mai mult timp racoarea in locuinta:

1 Aeriseste dimineata si seara

Tine ferestrele deschise dimineata devreme si seara tarziu, numai in zilele in care afara este suficient de racoare. In timpul zilei, inchide ferestrele pentru ca aerul fierbinte sa nu patrunda in locuinta.

2 Foloseste mai putin electrocasnicele

Electrocasnicele emana caldura, iar utilizarea acestora ar trebui limitata. Foloseste numai pe cele de care ai absoluta nevoie si scoate-le din priza pe restul.

3 Opteaza pentru un ventilator de tavan

Un ventilator de tavan este mai eficient decat unul asezat pe podea. Ia in calcul posibilitatea de a instala un astfel de ventilator in spatiile cele mai folosite din locuinta.

4 Trage draperiile

Tine draperiile sau jaluzelele inchise pe durata zilei. Este bine sa folosesti draperii din fibre naturale, care nu se incing usor din cauza soarelui.

5 Aplica pe ferestre folii de protectie

Ferestrele pot fi protejate cu folii de protectie solara si termica. In acest fel, se reduce nivelul de caldura care patrunde in locuinta.

6 Fereste camerele de aburi

Aburul din bucatarie si baie nu trebuie sa patrunda in restul casei. Este bine sa aerisesti baia si bucataria tinand geamul deschis sau prin folosirea unui ventilator special, avand, in acelasi timp, usa inchisa.

7 Redu nivelul de umiditate din locuinta

O casa cu un nivel ridicat de umiditate este cu atat mai calduroasa. Uscatul hainelor in casa sau gatitul sunt activitati care sporesc umiditatea si care trebuie reduse la minim. Un dezumidificator iti poate fi de folos pentru a reduce umezeala din casa.

8 Foloseste accesorii potrivite

In sezonul calduros, este important ca locuinta sa fie dotata cu accesorii potrivite. O saltea de pat pentru vara este realizata din fibre care permit o mai buna aerisire si care asigura o odihna placuta in sezonul calduros. Renunta la covoarele latoase, paturile groase, papucii de casa din material gros si celelalte lucruri care te incalzesc in loc sa te faca sa te simti confortabil.

9
Tine usile deschise spre hol

Holul casei este, de obicei, mai rece. Lasa aerul de aici sa circule in toata locuinta. Usile spre hol pot ramane deschise.

10 Aparatul de aer conditionat

Ia in calcul achizitionarea unor aparate de aer conditionat in camerele in care iti petreci cel mai mult timp. Un singur aparat nu poate face fata unei locuinte, prin urmare, un dormitor nu va fi racorit daca aerul conditionat se afla in sufragerie.

11 Vegetatia din exteriorul casei

O locuinta inconjurata de vegetatie bogata beneficiaza de racoare. Daca stai la casa, va trebui sa plantezi din timp copaci, plante agatatoare sau plante inalte pentru ca acestea sa reduca temperatura din interior. Lasa plantele agatatoare sa creasca pe spalierele de pe ziduri pentru a le proteja de razele soarelui. In acest fel peretii se vor mentine la temperaturi mai mici.

Sursa foto: hometips.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare