Amenajarea casei

#casa #cumparator #vanzare #imobiliare

Cum sa maresti valoarea unei case

Esti pe punctul de a-ti vinde casa si te gandesti ce mai este de facut pentru a fi evaluata la un pret cat mai bun? Iata cateva artificii ce vor evidentia frumusetea locuintei si vor ascunde unele defecte. De asemenea, o casa aranjata va atrage mai multi cumparatori decat una neingrijita.

 

1 Vopseste in culori neutre

Este bine sa dai cumparatorilor posibilitatea de a decora casa dupa propriul plac. Chiar daca stilul tau este unul excentric sau romantic, incearca sa il evidentiezi in noul loc unde vei merge si nu in cel pe care il vinzi.
Alege o culoare neutra care sa denote curatenie si sa puna in evidenta calitatea peretilor (faptul ca sunt netezi sau curbati) si sa dea spatialitate. Cele mai potrivite nuante sunt cele de crem si gri deschis.

Renunta la culorile stridente deoarece gusturile cumparatorilor difera si nu toti sunt dispusi sa vopseasca o casa inainte de a se muta.

2 Pune accentul pe baie si bucatarie

Aceste doua camere sunt cele mai importante intr-o locuinta deoarece cuprind principalele activitati ale zilei. Curatenia exemplara, lejeritatea si caldura sunt doar trei dintre calitatile de baza.

Exista posibilitatea sa vinzi casa complet goala, fara niciun obiect de mobilier sau aparat electrocasnic si varianta de a mobila baia si utila baia si bucataria. Chiar daca nu ai bugetul necesar, incearca sa gasesti o cale de compromis si in niciun caz nu iti invita potentialii cumparatori intr-o bucatarie complet goala, cu tevile iesite din perete si cu prizele libere.

Ofera un minim de respect persoanelor ce urmeaza sa se mute si vei observa ca interesul se va muta de la pret la confort.

In ceea ce priveste baia, aceasta trebuie sa arate impecabil. Chiuveta, vasul de toaleta, cada, gresia si faianta trebuie sa straluceasca.

Pentru un plus de luciu, foloseste un corp de iluminat cat mai transparent, impreuna cu un bec puternic.

3 Nu neglija usile si ferestrele

Ia o cutie de vopsea si improspateaza tocurile ferestrelor, caloriferele, usile de la camere si de la debarale. Cu putina atentie vei termina in cateva ore, fara a pata geamurile sau pardoseala.

Verifica daca usile si geamurile se inchid bine si mai ales daca scartaie. Unge-le cu putina vaselina, inlocuieste ialele spala bine geamurile.

Un geam curat va aduce mai multa lumina in casa si permite observarea privelistii de afara.

4 Bazeaza-te pe detalii

Prizele si intrerupatorarele trebuie, de asemenea, montate. Casa va arata mult mai bine fara o multitudine de fire iesite din perete. Cumpara corpuri de iluminat cat mai simple si ieftine si evita sa lasi descoperita aceasta parte, deoarece se va crea aspectul de casa parasita . De asemenea, oricat de mult te-ai fi chinuit sa revopsesti peretii, fara aceste accesorii efectul va fi mult diminuat.

Un alt detaliu ce poate atrage atentia in mod neplacut sunt pragurile. In cazul in care podeaua este montata in asa fel incat sa nu mai fie nevoie de praguri, atunci ai scapat. In caz contrar, ocupa-te putin si de acestea. Fixeaza-le cat mai bine si acopera-le cu un strat de vopsea proaspata.

5 Mizeaza pe aspectul comercial

  • aduna toate uneltele si accesoriile cu care ai lucrat pana in acel moment: pensule, surubelnite, lavete etc ;
  • aspira si lustruieste putin podeaua si gresia, astfel incat sa para cat mai curate si noi;
  • aeriseste bine intreaga casa si improspateaza aerul cu ajutorul unui odorizant de camera subtil;
  • acorda-ti cateva minute si aranjeaza-te inainte de intalnirea cu agentul imobiliar sau cu persoanele interesate; aspectul tau si mesajul pe care il transmiti, conteaza la fel de mult ca si ceea ce vinzi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea