Amenajarea casei

#casa #amenajarea casei #locuinta #vanzare

Cum sa iti vinzi casa cat mai rapid

Daca vrei sa-ti vinzi casa si nu prea ai avut succes pana acum, este indicat sa te ocupi de cateva aspecte importante. Nu e nevoie sa cheltuiesti o suma mare pentru a face o impresie buna agentului de vanzari sau unui potential comparator. Daca esti atent la cateva detalii, ai sanse mari sa-ti vinzi casa repede si sa obtii un pret bun pentru ea. Iata care sunt lucrurile asupra carora este recomandat sa insisti:


1
Aspectul exterior


Cumparatorii isi fac prima impresie in ceea ce priveste casa pe care urmeaza sa o achizitioneze analizand aspectul exterior al acesteia. Iesi in curte si priveste cu atentie exteriorul casei tale, eventual compara-l cu cel al vecinilor apoi incearca sa raspunzi la cateva intrebari legate de:

Starea gazonului

Este recomandat sa te ocupi de aspectul gazonului pentru ca un potential comparator, in momentul in care ar vedea o multitudine de buruieni in curte, ar pune la indoiala modul in care a fost intretinut si restul casei .

Functionalitatea sistemului de scurgere si canalizare

In zadar casa ta a fost renovata recent la exterior daca jgheaburile sunt pline de noroi. In plus, acestea pot fi infundate cu crengi sau frunze uscate si nu permit o scurgere corecta a apei. Este indicat sa le cureti cu atentie pentru ca un potential cumparore ar putea fi interesat de problemele de canalizare si scurgere ale apei, pentru a sti la ce se asteapta in caz de furtuna.

Satrea geamurilor

Daca nu ai vopsit de mult timp tocurile de la geamuri, este recomandat sa o faci inainte de a scoate casa la vanzare. Vei vedea cat de mult se va schimba aspectul exterior dar si cel interior al casei tale.

Pavajul din curte

Este bine sa te ocupi si de pavajul din curte inainte de a fi vizitat de un potential comparator. Asigura-te ca arata bine din punct de vedere estetic iar daca ai dale este indicat sa ai grija ca acestea sa fie egale. Nu uita, orice detaliu conteaza pentru ca un comparator isi face prima impresie dupa modul in care arata exteriorul casei si curtea.

Daca in urma acestei analize consideri ca nu ai cum sa te ocupi de toate lucrurile de unul singur, gandeste-te sa angajezi pe cineva care sa te ajute. Poti sa apelezi la o firma specializata sau la o echipa ce lucreaza pe . Cauta anunturi in ziare si pe Internet.


2
Depersonalizeaza-ti casa


Fotografiile de familie cu fiii, sotia, sotul sau cel mai bun prieten nu au ce cauta pe holuri si in camere atunci cand vrei sa-ti vinzi casa. Nu uita sa stergi amprentele colorate ale copiilor sau sa iei post-it-urile de pe frigider. Cumparatorii nu vor sa vada aceste lucruri. Din contra, lasa-i sa-si imagineze cum isi vor decora casa cu lucruri personale daca vor sta acolo.


3
Strange lucrurile care strica viziunea asupra casei


De-a lungul timpului, ai adunat o multitudine de obiecte in casa. Daca vrei sa-ti vinzi locuinta, este indicat sa te ocupi de aceste obiecte. Ele impiedica viziunea de ansamblu a cumparatorului asupra locuintei. Ai la indemana trei optiuni: sa le arunci daca nu mai ai nevoie de ele, sa le donezi sau sa le depozitezi intr-un dulap, pentru a nu fi la vedere. Iata cateva dintre acestea:

  • cartile, CD-urile si DVD-urile;
  • ornamentele, bibelourile si alte decoratiuni expuse pe mobila;
  • ustensilele , oalele si alte accesorii de bucatarie;
  • posterele de pe peretele din dormitorul copiilor.


Totodata, daca ai prea multa mobila, ar fi bine sa scoti o parte din ea, pentru a da impresia de mai mult spatiu.


4
Fa o curatenie generala


Inainte de a scoate casa la vanzare, fa o curatenie generala. Insista asupra tuturor detaliilor si nu uita:

  •  sa stergi praful in zonele greu accesibile (lustrele si spoturile; robinetele si oglinzile);
  • sa cureti ferestrele si geamurile;
  • sa scapi de paianjeni, tantari, molii, purici, furnici si gandaci de bucatarie. Daca gandacii sau furnicile sunt o problema veche careia nu poti sa-i faci fata de unul singur, este recomandat sa apelezi la o firma specializata
  • sa cureti si sa aerisesti frigiderul, masina de spalat si cuptorul (in special daca le vei vinde odata cu casa);

 

5 Repara si restaureaza


Detaliile sunt cele mai importante in vanzarea unei case. Pune-te in locul unui comparator si gandeste-te la casa ta ca si cand ai vrea sa o achizitionezi. Ar fi bine sa ai in vedere care sunt lucrurile ce te-ar impresiona si ce te-ar face sa ai indoieli asupra viitoarei achizitii. Nu uita sa te ocupi de urmatoarele aspecte:

  • inlocuieste becurile si spoturile care nu mai functioneaza;
  • repara robinetele si tevile care lasa apa sa picure;
  • acopera gaurile din pereti;
  • repara usile si sertarele care nu functioneaza corect;
  • vopseste tot ce se poate vopsi pentru a imbunatati aspectul casei;
  • asigura-te ca prosoapele din baie si din bucatarie care se afla la vedere sunt curate;
  • scapa de tigara , mucegai si animale;
  • inlocuieste fetele de perna, cuverturile si perdelele cu unele colorate;

 

6 Controleaza-ti animalele


Nu toti cumparatorii sunt impresionati atunci cand vad un caine, o pisica sau un iepure intrand in casa si tolanindu-se pe canapea. Asigura-te ca nu exista par sau miros de animale atunci cand un potential comparator viziteaza casa si tine-ti sub control animalul de companie. Eventual poti sa apelezi la un prieten sau la un membru de familie sa aiba grija de el pentru cateva ore.


7 Lasa lumina sa patrunda in casa


Unul dintre cele mai importante lucruri la care sunt atenti cei care isi doresc o casa este lumina naturala. Daca nu ai norocul ca locuinta ta sa fie luminoasa, poti sa apelezi la cateva mici trucuri pentru a spori luminozitatea din casa:

  • inlocuieste becurile slabe cu unele mai puternice;
  • strange draperiile, eventual inlocuieste-le cu unele mai deschise daca acestea sunt de culoare inchisa;
  • adauga lampi suplimentare si accesorii care reflecta lumina;
  • vopseste intr-o culoare mai deschisa o camera foarte inchisa;
  • taie crengile de la copacii din curte care umbresc locuinta.

 

 

Sursa foto : howstuffworks.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea