Amenajarea casei

#mobilare casa #amenajare casa

Cum sa iti modernizezi locuinta in 5 pasi simpli?

Pentru ca am ajuns sa ne petrecem mare parte a timpului in propria locuinta, iar confortul si bunastarea depind in mod direct de aspectul propriului apartament, modernizarea casei poate fi cea mai buna investitie pe care o poti face. Este esential sa te simti relaxat si implinit in propria ta casa, chiar daca nu ai un buget semnificativ pentru a face renovari majore. Iata cum poti transforma ceea ce tu numesti „acasa” intr-un spatiu mult mai primitor in doar 5 pasi simpli.

1. Adauga plante decorative in toata casa

Pe langa efectele benefice pe care le au, plantele decorative pot schimba intregul aspect al unei incaperi. Datorita nuantelor proaspete de verde, acestea nu doar ca lumineaza intreaga incapere, ci ofera si un efect linistitor si relaxant. Opteaza pentru o planta mare, pe care sa o asezi strategic intr-un colt mai aerisit al incaperii. Exista numeroase variante din care poti alege, precum un ficus, palmier pitic, alocasia sau Calathea Stromanthe, o planta ce se remarca prin frunzele sale lungi si colorate diferit.

Iar daca vrei sa creezi o atmosfera placuta si fresh, chiar si in dormitor, atunci opteaza pentru plante mai mici, precum limba-soacrei, arborele de cauciuc si voalul miresei. Nu uita sa le cureti constant frunzele uscate si sa vorbesti cu ele (chiar daca suna ciudat, chiar ajuta).

2.Opteaza pentru o canapea sau o piesa de mobilier noua

Daca ai o canapea de ceva vreme sau o piesa de mobilier ce nu se mai integreaza cu restul elementelor din camera, atunci o investitie ce-ti va face zilele mai frumoase ar fi o piesa noua. Alege o canapea colorata, daca ai o camera alba, pentru a conferi un strop de culoare sau opteaza pentru o piesa de mobilier moderna, care sa se integreze perfect in designul casei.

Chiar daca pare a fi o cheltuiala semnificativa, poti opta pentru un credit nebancar prin telefon, simplu si rapid, care iti ofera banii in doar cateva ore. Astfel, vei putea sa-ti reamenajezi camera dupa bunul plac fara sa faci un efort financiar de a achita suma deodata.

3. Monteaza benzi LED in camerele principale

O camera corect luminata iti poate schimba starea radical. Cu siguranta, ti s-a intamplat sa stai mai multe ore intr-o camera intunecoasa si sa simti ca tot ce vrei sa faci este sa dormi sau sa lenevesti. De aceea, un sistem de iluminare mai puternic sau cu optiuni ambientale nu doar ca va fi benefic pentru starea ta generala, ci va schimba intregul aspect al incaperii cat ai clipi! Opteaza pentru benzile LED cu lumina rece sau calda, dupa preferinte, dar si cu optiuni de a modifica intensitatea sau culoarea luminii. Intr-o zi ploioasa, putina lumina roz si o carte buna sunt tot ce ai nevoie pentru a te relaxa in cel mai placut mod.

In plus, daca ai o camera extrem de intunecoasa, cateva trucuri suplimentare pe care le poti folosi pentru a spori luminozitatea sunt: renunta la draperiile inchise sau la jaluzele, varuieste camera in alb sau o culoare deschisa, evita supraaglomerarea spatiului cu multa mobila, culorile deschise intotdeauna ajuta!

4. Decoreaza-ti peretii cu tablouri interesante

Intotdeauna o camera ai carei pereti sunt decorati cu tablouri interesante, in culori placute si cu teme captivante va arata mai bine decat una cu pereti simpli. Daca te-ai plictisit de clasicii pereti albi, fara urma de personalitate, atunci ar fi timpul sa le oferi un upgrade. Alege mai multe tablouri mici asezate asimetric, insa asortate cromatic sau opteaza pentru unul mare si de impact. Nu este suficient sa atarni un tablou mic pe mijlocul peretului. Lasa-ti creativitatea sa zburde si incepe sa faci din peretii tai o adevarata poveste ilustrata.

Nu trebuie sa optezi pentru articole scumpe sau opere de arta pentru a crea un design de-a dreptul uimitor. In numeroase magazine cu articole decorative exista tablouri pentru toate buzunarele si gusturile, pe care le poti achizitiona chiar si online. Tu doar alege-ti modelele preferate, iar imaginatia isi va spune cuvantul indata ce vor ajunge la tine pe perete!

5. Schimba aspectul frigiderului cu un autocolant iesit din tipare

Cine spune ca frigiderele nu pot deveni obiecte de decor in toata regula? Iti poti transforma frigiderul in doar cateva minute cu un autocolant creat special pentru asa ceva. De la printuri florale, pana la forme geometrice atipice, personaje de film, culori simple sau stridente, variantele sunt infinite! Tot ce trebuie sa faci este sa te gandesti cum ai vrea sa arate frigiderul, un obiect casnic pe care il vezi zilnic, astfel incat sa-ti aduca un zambet pe buze.

Iar daca autocolantul este prea mult pentru tine, atunci opteaza pentru niste magneti de frigider foarte cool cu diferite mesaje amuzante sau pentru o tablita pe care poti scrie. Poti sa-ti notezi obiectivele pe termen lung sau agenda pe o zi, iar in acest mod vei fi cu un pas mai aproape de indeplinirea visurilor tale!

FOTO: Shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare