Amenajarea casei

#camera #vara #amenajare #flori #culori

Cum sa iti inveselesti camera de zi

Este vara si incercam sa ne bucuram de soare in orice situatie. Ne-am schimbat regimul alimentar, vestimentatia si programul de lucru, asa ca a venit momentul sa facem cateva schimbari si acasa. Iata cum poti inveseli camera de zi pentru o vara cat mai colorata.

 

1 Lasa-ti camera invadata de lumina ori de cate ori ai ocazia si dispozitia. Pentru o atmosfera placuta si sanatoasa, alege perdele subtiri sau jaluzele cu umbrire partiala. Cu putina inspiratie vei gasi si nuantele ideale pentru amenajarea de pana acum. Daca este deja prea mult, atunci alege albul ca optiune sigura pe timpul verii.

2 Profita de sezonul celor mai frumoase flori si ingrijeste-te sa ai in fiecare zi cel putin in buchet in camera. Floarea soarelui , crini, margarete, trandafiri, bujori etc sunt doar cateva dintre florile de sezon.

Daca ai o camera mare, amenajata lejer, atunci alege o vaza inalta cu fire de floarea soarelui asezata direct pe podea. Pentru un living micut, un bol cu flori de camp multicolore este solutia ideala.

 

 

 

 

 

 

 

 

3 Inlocuieste ornamentele de culori inchise cu unele transparente sau in nuante crude. Suporturile pentru lumanari, lumanarile, vazele, scrumierele, suporturile pentru pahare sau pixuri si servetelele de masa vor fi in culori aprinse , materiale usoare si imprimeuri vesele.


 

 

 

 

 

 

4 Pentru o senzatie cat mai exotica cu iz marin, imprastie pe podea, pe birou sau pe masa cateva scoici, de preferinta din colectia ta de suveniruri. Umple un bol sau un vas transparent cu nisip si aseaza-l in mijlocul aranjamentului de scoici.

 

 

 

 

 

 

 

5 Schimba husele sau invelitorile de pe canapea, fotolii sau scaune cu unele in culori cat mai deschise si curate. Nu incarca foarte mult atmosfera pentru a nu transforma camera intr-un cocktail gretos. Daca in materie de accesorii ai ales combinatiile de culori, in ceea ce proveste canapeaua poti opta pentru o husa bleu.

6 Renunta la tablourile serioase si elegante in favoarea unor imagini atragatoare de vacanta. Poti inrama sau mari cateva poze de familie sau poti atarna peisajele in care iti doresti sa ajungi, pentru a face din asta un scop al sezonului.


 

 

 

 

 

 

7 Vara ai libertatea sa nu asterni un covor pe jos. Profita de racoarea pardoselii si renunta la covorul gros si pufos. In schimb , cateva perne de culori diferite aruncate neatent vor fi acea exact acel „ceva” de care incaperea avea nevoie. Daca ai posibilitatea, renunta la masa mare si grea in favoarea uneia din bambus.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare