Amenajarea casei

#casa #hot #fereastra #siguranta

Cum sa iti feresti casa de hoti

Daca nu ai deja un sistem video de supraveghere sau o alarma pentru protectia locuintei, atunci este bine sa iei cateva masuri de prevenire a furturilor cand nu esti acasa. Hotii dezvolta metode din ce in ce mai ingenioase, iar tu va trebui fie sa iti anulezi toate calatoriile, fie sa ii pacalesti prin cateva artificii.


1 Ascunde  bijuteriile si banii

Acest aspect este valabil si in cursul zilei, daca nu este nimeni acasa. O spargere poate dura doar cateva minute, timp suficient pentru a ramane fara lucruri de valoare. Nu este recomandat sa tii acasa sume mari de bani.
2 Lasa o lumina aprinsa
Bineinteles ca nu vorbim de becul din baie sau de pe hol, ci de lumina unei camere cu fereastra spre exterior. Desi acesta este un truc vechi, functioneaza. Riscul ca cineva sa ii intampine la usa este asumat de foarte putini hoti.
3 Nu trage jaluzelele
Orice spargator va banui ca esti plecat de acasa, daca observa in timpul intregii zile jaluzelele trase la geamuri . Este indicat sa pastrezi aspectul ferestrelor la fel ca de obicei, pentru a nu atrage atentia asupra modificarilor. Hotii au un simt in plus din acest punct de vedere.

 


4 Lasa radioul pornit

Daca lumina nu i-a convins pe raufacatori, atunci zgomotele si muzica ii vor face sa se intoarca rapid din drum. Nu este necesar sa ridici volumul la maxim, pentru a nu speria toti vecinii din zona. De asemenea, volumul ridicat va face ca oricine sa distinga ca este vorba strict de o emisiune radio.
5 Atentie la bagaje

Daca pleci cu masina, atunci fa-ti timp si transporta bagajele cu cateva ore inainte de a pleca. Este indicat sa faci acest lucru relaxat, si sa nu duci toate bagajele in acelasi timp. Orice familie incarcata pana in dinti cu genti si palarii de soare va atrage atentia.
6 Suna un prieten sau un vecin
Roaga un prieten sau un vecin sa treaca periodic sa verifice daca totul este in regula. In cazul in care esti plecat mai mult de 3 zile, acest lucru este obligatoriu, deoarece este o perioada destul de lunga in care pot aparea pericole sau inundatii. Este bine ca vecinii sa te poata contacta in caz de probleme.

O vorba de aur spune ca batranii au auzul cel mai fin. Ei simt orice zgomot, cu atat mai mult unul nelalocul lui. Ansamblul de sunete si zgomote petrecute pe scara blocului sunt identificate intotdeauna in functie de apartament si membru al familiei. Asadar, profita de timpul si calitatile vecinilor mai in varsta, si lasa-ti casa in siguranta.
7 Nu uita de balcon
Foarte multe spargeri au avut ca punct de plecare balconul, cu atat mai mult daca locuiesti la un etaj inferior, sau la ultimele nivele. Inchide foarte bine usile si geamurile ce comunica cu balconul, si nu lasa lumina aprinsa intr-una din aceste camere. Daca ai geamuri la balcon, atunci inchide-le bine!
8 Fii discret
Nu povesti in toate zarile de excursia ce urmeaza sa o faci. Cu cat este mai putin cunoscut acest lucru, cu atat reduci sansele de a atrage talharii. Evita discutiile la scara blocului, in mijloacele de transport sau la coada la magazinul din cartier.   

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea