Amenajarea casei

#ferestre #perdele #jaluzele #matase #obloane #culori #sufragerii

Cum sa iti decorezi ferestrele din casa

Modul in care decorezi fereastra este o decizie foarte importanta in ceea ce priveste amenajarea casei. Decorurile pentru ferestre reprezinta mai mult decat un mijloc de amenajare, ele sunt, de asemenea, si o solutie foarte practica. Nuantele perdelelor, jaluzelelor, obloanelor sau a oricaror altor accesorii au si un scop functional: blocheaza intrarea luminii in casa si confera intimitate.

Inainte de a alege stilul de decor pentru fereastra, trebuie sa iti analizezi nevoile cu atentie. Cat de importanta este intimitatea? Cata lumina iti doresti? Ce model de fereastra se potriveste?

Alege accesoriile pentru ferestre

Pentru ferestrele de la parterul casei, este bine sa folosesti obloane pentru a avea intimitatea dorita. In ceea ce priveste camerele superioare, poti folosi jaluzele verticale sau draperii inchise la nuanta, pentru a impiedica lumina sa patrunda in camera, atunci cand vrei sa dormi.

Alege stilul de design al camerei

Pentru alegerea unui model de fereastra, este important sa alegi stilul din camera: contemporan, traditional, electric sau orice alt stil te caracterizeaza. Dupa ce ai ales stilul incaperii, te poti gandi ce tip de fereastra se potriveste si cum poti s-o accesorizezi.

Perdele din matase, jaluzele verticale, jaluzele din lemn sau draperii colorate - toate pot intregi atmosfera unei camere.

Alege culorile

Pentru decorarea ferestrelor, este importanta si alegerea culorilor pentru accesorii. In cazul in care culoarea peretilor din casa este puternica, este indicat sa contrastezi cu nuante deschise pentru zona ferestrelor.

O culoare neutra in zona ferestrelor nu inseamna o lipsa de stil. Daca esti creativ, acest stil al ferestrei poate fi unul provocator. Nuantele pale, care arata simplitatea designului, confera liniste camerei.



Camerele reflecta, de obicei, stilul de viata al proprietarilor. Astfel, culorile pentru fereastre pot fi indraznete, vii, stabilind starea de spirit pentru camera respectiva.

Potrivite pentru orice stil de amenajare, nuantele de visiniu ar putea fi ideale pentru o sufragerie, amintind de salile mari din castelele domnesti.



Sursa foto: tlc.howstuffworks.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare