Amenajarea casei

#casa #decorare casa #decoratiuni casa

Cum sa iti decorezi casa pentru zilele racoroase de toamna

Perioada de trecere de la vara la toamna iti ofera ragazul necesar, dar si scuza potrivita pentru a-ti umple casa de obiecte decorative specifice sezonului care se apropie cu pasi repezi. Pentru un plus de confort, afla, in continuare, cum sa iti decorezi locuinta pentru zilele racoroase de toamna!

1. Achizitioneaza noi perne decorative

Pe masura ce toamna se va instala confortabil pe teritoriul tarii, zilele vor deveni mai reci si mai scurte, iar timpul petrecut in interiorul casei va creste simtitor. Pentru a nu te lasa coplesit de melancolia de sezon, pune in aplicare un truc de efect: investeste in noi pernute decorative, pentru dormitor, dar si pentru canapeaua din sufragerie, cu fete colorate in nuantele sezonului.

Pentru diversitate, alege forme, marimi si culori diferite, in combinatii care sa iti inveseleasca si sa iti incalzeasca, totodata, vizual intreaga locuinta.

2. Investeste in paturi moi si calduroase

Daca nu ai deja cateva paturi moi si calduroase din sezoanele trecute, acum este momentul sa investesti in aceste accesorii de efect, care te vor ajuta sa te simti excelent intr-o zi racoroasa si ploioasa de toamna. Alege paturi din tricot sau din materiale cat mai pufoase, care sa iti ofere o senzatie placuta la atingere.

Aplica-le pe canapele, fotolii, scaune si chiar si pe pat si foloseste-le ori de cate ori intentionezi sa te cuibaresti cu o carte buna si o cana de ceai ori ciocolata fierbinte, in cautarea confortului absolut.

3. Suprapune covoare diferite

O alta idee interesanta pentru a face fata cu brio zilelor tot mai reci de toamna este sa investesti in covorase de diferite marimi, forme, culori si texturi pe care sa le suprapui partial. Este important, insa, sa te opresti doar asupra unor modele subtiri, pentru a nu crea un efect neplacut.

Spre exemplu, un covor dintr-un material natural, precum bambusul, poate fi completat perfect cu un covoras din piele naturala (sau imitatie) de vaca ori cu unul pufos, din blana de animal. Ideal, cromatica aleasa ar trebui sa se invarta in jurul celei specifice toamnei.

4. Schimba draperiile si perdelele

Pe timp de vara, nu este exclus sa fi ales sa iti decorezi ferestrele si sa te protejezi de lumina excesiva (si, implicit, de caldura) cu ajutorul unor storuri romane ori al unor perdele vaporoase, insotite de draperii la fel de diafane.

Sosirea toamnei, insa, poate aduce odata cu ea si necesitatea de a inlocui aceste decoratiuni si adaptarea lor la specificul sezonului. Si in acest caz poti miza pe o cromatica de toamna si, mai mult decat atat, pe materiale mai groase, care sa ofere mai multa izolare termica si o stare de confort, pregatindu-te, astfel, si pentru iarna.

5. Presara casa cu lumanari colorate si parfumate

Pe masura ce ziua devine tot mai scurta, nu ar strica sa maresti cantitatea de lumina din casa cu ajutorul unor lumanari colorate si parfumate, pe care sa le presari in locuri sigure din intreaga casa. Aprinde-le la lasarea serii si pentru a economisi energie electrica, dar si pentru a crea o atmosfera romantica.

Retine ca lumanarile aprinse, cu lumina lor suava si parfumul discret pe care il emana, te vor ajuta sa te eliberezi de stres si anxietate (amplificate pe durata toamnei si a iernii, din cauza luminozitatii scazute).

Foto: frontdoor.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea