Amenajarea casei

#hamac #marinaresc #lumanare #corabie #design interior #decoratiuni interioare #plaja #mare #scoici

Cum sa iti decorezi casa in stil marinaresc

Vara este in toi, iar sezonul estival iti face cu ochiul. Din pacate, nu detii o casa pe plaja si nu ai timp sa stai toata ziua tolanit la soare si sa asculti valurile marii. Totusi, pastreaza cu tine ceva din farmecul apelor albastre si al scoicilor firave, adoptand stilul marinaresc . Nu ai nevoie de o schimbare radicala, ci doar de cateva accesorii care sa aduca marea in casa ta.

Stilul marinaresc nu iti impune vreo regula de forma sau asezare, insa are niste coordonate usor de urmat: materiale fluide, usoare, pe care o briza a marii le poate "spulbera" usor, culori neutre , de nuanta nisipului, a marii sau a scoicilor si simboluri inspirate din viata acvatica. Iata o lista cu mici detalii care iti pot oferi un nou look.

Tava decorativa scoici

Incepem cu elementul de baza, care nu trebuie sa lipseasca din decorul tau in stil marinaresc . O tavita cu scoici de toate felurile si dimensiunile, cat mai exotice si diferite ca forma si nuanta, iti va improspata orice camera .

Fie ca o asezi pe noptiera din dormitor, pe podeaua din baie sau pe masa din sufragerie, tava cu scoici este un must-have al decorului marinaresc. Obiectele din imagine le poti achizitiona din magazinul Bam Boo, la pretul de aproximativ 15 lei. Daca ai timp si posibilitatea de a explora o plaja bogata in scoici si pietricele de mare, atunci iti poti confectiona singur un astfel de aranjament.

Lumanare decorativa

Din casa ta nu trebuie sa lipseasca lumanarile, care in acelasi timp iti pot oferi o ambianta deosebita, la lasarea serii. Aseaza prin casa cat mai multe lumanari inspirate din stilul marinaresc, de diferite dimensiuni si combina-le cu unele mai simple, in culori neutre. In acest fel, nu vei crea un aspect prea incarcat.

Aseaza mai multe lumanari pe un platou si “asezoneaza-le” cu un melc mai mare sau diferite scoici. Lumanarea din imagine o poti achizitiona online, de la magazinul Horeca Expert.

Coronita scoici

Scoicile sunt personajul principal in decorul marinaresc si totodata, un simbol foarte usor de folosit. Decoreaza-ti fereastra sau usile cu o coronita realizata din sfoara si scoici. Daca vrei sa alternezi simbolurile utilizate pentru acesta stil, opteaza pentru clasicul colac alb, asezat pe perete sau o ancora. Coronita din imagine o poti achizitiona online, de la 1001 Case, la pretul de aproximativ 30 lei.

Rama foto

“Imbraca” pozele intr-o haina noua, inramandu-le in suporturi inspirate din nisipurile aurii ale marii. Daca ai timp, iti poti confectiona chiar tu o rama in stilul propriu. Ai nevoie doar de un suport de lemn, pe care il gasesti in orice magazin cu rame foto. Aplica cu ajutorul unui lipici scoici, sfoara, figurine marine sau chiar nisip. Combina simplitatea cu elementele de decor si vei obtine un design de vacanta. Rama din imagine o gasesti la allstyle.ro, la pretul de aproximativ 25 lei.

Cutie bijuterii

Stiu ca ai o gramada de comori pe care vrei sa le tii ascunse, departe de ochii curiosilor. Intocmai ca piratii care isi ascundeau banii si bijuteriile in cufere masive, foloseste si tu pentru propriile tale podoabe o bijuterii , dar in stil marinaresc. Poti alege o cutie simpla, in culori neutre, sau poti achizitiona de la artizanii de pe plaja o cutie decorata cu scoici sau simboluri marine. Caseta din imagine o gasesti la allstyle.ro, pentru aproximativ 45 lei.

Tablou marinaresc

Un tablou este o fereastra catre o lume noua, iar tu trebuie sa iti deschizi casa pentru a primi marea si miresmele acesteia. Fie ca alegi valurile involburate sau linistea plajei intr-o zi insorita, tabloul va schimba aspectul casei tale. Il poti inlocui rapid atunci cand te-ai plictisit de stilul marinaresc, asa ca si acesta poate fi doar un element de sezon, ca si scoicile, lumanarile sau ramele. Tabloul din imagine il gasesti la Mobexpert, pentru aproximativ 300 lei.

Cos decorativ

Baia si bucataria nu trebuie sa iasa din grila de renovare. Aseaaza-ti produsele de infrumusetare intr-un cos de inspiratie marina, pastrand alaturi de acestea un glob din scoici si o lufa pentru curatare. Adauga o perdea de dus decorata cu pestisori sau pur si simplu intr-o nuanta caracteristica acestui stil si gata, baia ta a intrat in sezonul estival. Cosul din imagine il poti achizitiona de la magazinul Bam Boo, la pretul de aproximativ 40 lei.

Ceas pescar

Ai schimbat ramele, tablourile, a venit si randul ceasurilor. Inspirat din corabiile marinarilor, ceasul face casa buna cu imaginea pe care doresti sa o creezi. In plus, aspectul invechit si cifrele romane iti vor da senzatia unei corabii parasite, pe care ai descoperit-o si ai adus-o in casa ta. Decorat cu pesti si undite, ceasul este ideal si pentru impatimitii pescuitului. Il poti achizitiona online, de pe allstyle.ro, la pretul de aproximativ 35 lei.

Macheta corabie

Si pentru ca vorbim de stilul marinaresc, ai nevoie neaparat de un vaporas in miniatura. In functie de buget si spatiu, gasesti o astfel de corabie in toate dimensiunile. Aseaz-o intr-un loc special sau realizeaza un ornament, format din vaporas, scoici, rame foto etc. Daca iti doresti un obiect mai special, achizitioneaza un vaporas prins intr-o sticla . Obiectul din imagine il gasesti pe allstyle.ro, pentru aproximativ 15 lei.

Set ceramica

Invita-ti partenerul la un ceai in doi, intr-o seara racoroasa, la lumina lumanarilor. Doar voi doi si linistea de afara. Pentru a completa atmosfera boema, alege un set inspirat din stilul marinaresc. Imbina delicatetea portelanului cu frumusetea scoicilor. Setul din imagine il poti achizitiona online, de pe novica.com, pentru aproximativ 250 lei.

Te-ai ocupat de detalii si acestea sunt suficiente pentru a aduce marea in casa ta. Daca doresti sa mai faci niste schimbari de sezon, atunci “umbla” putin la draperii, covoare si asternuturi.

De exemplu, pe timpul verii, foloseste atat pentru perdele, cat si pentru lenjeriile de pat, nuante si print-uri care sa aminteasca de tot ceea ce inseamna marin: dungi alb-albastre, culori neutre, de nuanta nisipului, a pietrelor de pe plaja si a scoicilor, texturi usoare si racoroase.

Daca vrei sa ai putina umbra in casa, atunci opteaza pentru jaluzele confectionate din lemn. Pentru pardoseala, ai nevoie doar de un covoras, decorat tot in stilul dungilor alb-albastru. Iar pentru a adauga un element spectaculos, dar si relaxant, atunci alege un hamac. O carte buna, o limonada rece, muzica ambientala si gata, casa ta e pregatita de vacanta. Hamacul din imagine il poti achizitiona online, de la Horeca Expert.



Citeste si:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare