Amenajarea casei

#africa #stil african #jungle #safari #design interior #decoratiuni #ratan #bambus #sisal

Cum sa iti decorezi casa in stil african

In aglomeratia vietii urbane, realizeaza coltul tau de paradis. Peisaje care iti taie rasuflarea, animale impunatoare, salbaticie fermecatoare, iata doar cateva dintre elementele caracteristice fascinantei Africi. Daca ai cazut prada decorului luxuriant si iti doresti sa retraiesti atmosfera unica a acestor meleaguri, adu Africa in casa ta, urmand cativa pasi simpli.

1 Alegerea culorilor

Interiorul decorat in stil african ar trebui sa emane bogatie , incarcatura istorica si dragoste pentru pamant, valori caracteristice ale culturii africane. Din fericire, acest stil iti permite sa folosesti o paleta variata de nuante.

Poti adopta fie un design safari, fie unul jungle. Culorile interiorului iti vor influenta si starea de spirit, asadar alegerea finala iti apartine. Porneste de la tonuri calde, care te vor introduce in atmosfera peisajelor africane: crem, maro, culoarea mustarului, auriu, orange parca ars de soare. Poti folosi chiar si negru.

Completeaza paleta de culori cu accente de verde sau albastru. Aceste nuante ilustreaza sugestiv contrastele fascinante ale peisajului african - impunator, dar in acelasi timp vulnerabil si fragil. In plus, iti vor oferi un sentiment de caldura si intimitate, aducand totodata si un aer sofisticat in locuinta ta.

Foloseste-ti imaginatia si adauga o nota de originalitate prin aplicarea unor bucati de autocolant sau tapet de inspiratie africana. De exemplu, poti opta penntru elemente care infatiseaza un animal-print, elefanti, maimute sau zebre, girafe sau leii cu puii lor, scene din jungla etc.

2 Materiale si imprimeuri

Materialele de inspiratie africana sunt disponibile intr-o gama variata de modele si texturi, care pun accentul pe forme geometrice si culoare.

In cultura africana, nimic nu este lipsit de semnificatie, asadar simbolurile pe care le regasesti in texturile alese vor reprezenta un proverb, evenimente istorice semnificative, obiceiuri, totul pentru a sublinia continuitatea traditiilor acestui popor.

Materialele de baza sunt cele naturale, ca ratanul, sisalul, iuta, bambusul, frunzele de banan, abanosul sau acaju. Poti achizitiona obiecte decorative confectionate din aceste materiale, dar si elemente de mobilier.

Cele care dau intr-adevar autenticitate alegerilor tale vor fi modelele decorative specifice acestei culturi, modele care pot fi redate doar de catre artizanii africani.

Daca nu dispui de bugetul necesar achizitionarii unor obiecte autentice, atunci opteaza pentru imprimeuri; pantere , leoparzi, tigri sau elefanti vor sublinia pasiunea ta pentru continentul african si vor aduce in casa ta o bucatica din aceste peisaje hipnotizante.

3 Mobila si accesorii

Atat mobila, cat si accesoriile sunt realizate din materiale naturale. De exemplu, poti achizitiona scaune, canapele sau fotolii confectionate din ratan sau bambus. Accesoriile vor completa simplitatea acestora prin designul meticulous.

Accesoriile de inspiratie africana se gasesc in forme si culori variate, avand fiecare o simbolistica aparte. Astfel, exista riscul de a-ti supraincarca interiorul.

Pentru a rezista tentatiei, incearca sa iti fixezi un punct central al fiecarei camere, spre exemplu un tablou, iar celelalte elemente sa completeze tema aleasa. Rezultatul? Asiguri unitatea incaperii, iar efectul vizual va fi unul deosebit. In acest sens, profta de faptul ca accesoriile de inspiratie africana ilustreaza o anumita poveste: o scena de lupta, un peisaj din viata animalelor etc.

Iata cateva dintre accesoriile pe care le poti folosi in casa ta:

  • Masti tribale, piei de animale, arme de vanatoare
  • Statuete sau figurine infatisand animale ca girafe, elefanti, maimute, rinoceri, zebre, leoparzi, tigri, lei.
  • Cutii decorative
  • Asternuturi animal print
  • Perne, atat pentru pat, cat si pentru scaune si canapele, cu imprimeuri specifice culturii africane
  • Rame sau cosuri confectionate din materiale naturale
  • Lumanari care se incadreaza in gama de culori specifica stilului african
  • Figurine ale triburilor africane infatisand scene din viata acestora
  • Covoare si perdele cu motive traditionale africane


Pentru a aduce un colt verde in casa ta dar si senzatia de exotism, completeaza aspectul vizual al accesoriilor cu plantele luxuriante. Palmierii sau bambusul sunt plante usor de gasit in florarii si iti aduc un look safari.

Iluminatul ocupa un loc central in amenajarea in stil african. Ai nevoie de lampi artizanale, realizate din materialele specifice stilului african, care sa iti ofere o lumina intima, calduroasa, in ton cu tema aleasa.

Un candelabru sau un lampadar asezat pe podea vor completa elementele de decor si iti vor asigura lumina necesara, iar lumanarile colorate iti vor scoate serile romantice din anonimat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea