Amenajarea casei

# casa 2019 # design casa #amenajare casa #amenajarea casei #retrocedat

Cum sa iti amenjezi sufrageria pentru a fi in tendintele anului 2019

Chiar daca acum vedetele toamnei sunt decoratiunile de Halloween pentru unii dintre noi, sa nu uitam ca redecorarea casei reprezinta o investitie pe termen lung si ar fi bine sa nu o facem sub impulsul contextului de moment.

 

Daca intentionezi sa iti redecorezi locuinta sezonul acesta sau daca te-ai mutat in casa noua si (re)amenajezi de la 0, insa totodata vrei sa tii cont de trend-uri cand iei decizii legate de design-ul interior, afla ca pentru anul 2019 designerii internationali recomanda stilul Art Deco. Accentele opulente ale acestuia vor fi regasite mai ales in finisajele mobilierului, pentru a-i da o nota aparte inclusiv in spatiile mici si simple.

Negrul mat va fi noul negru la capitolul accentelor cromatice, pentru ca in 2019 atentia va fi indreptata spre design-ul cu elemente dramatice. Fie ca il folosesti pentru parchet, usi, accesorii sau ramele ferestrelor, acesta va da cu siguranta "personalitate" spatiului. Unii designeri recomanda si verdele inchis ca nuanta de top in urmatorul sezon.

Materialele sustenabile raman in atentia designerilor, asa ca lemnul si fibrele naturale precum inul, lana sau rafia nu ar trebui sa lipseasca dintr-o casa "in tendinte". Poti folosi astfel de materiale mai ales pe balcon, unde sa amenajezi un spatiu intim boem.

In timp ce minimalismul va fi preferat pentru design-ul bucatariei, una dintre "vedetele" sufrageriei va fi minibarul mobil, cu linii simple si de efect. Indiferent de forma acestuia, este recomandat sa fie creat din metal si adaptat decorului. Si sticla va fi la moda in 2019, astfel ca un minibar compus din sticla si metal ar fi "reteta" perfecta pentru un living trendy.

Auriul vine sa completeze eleganta negrului mat, fiind in 2019 una dintre culorile dominante in design-ul interior. De exemplu, poti asorta un candelabru cu elemente aurii si o masuta de cafea cu rame aurii, in sufragerie.

Si pentru ca un peisaj Art Deco indraznet trebuie “imblanzit", plantele vor veni sa completeze decorul, pentru ca realmente ele nu se demodeaza niciodata. Asadar, ai unda verde sa fii “green" si sa incluzi verdele natural in design, in orice camera a locuintei.

Trucuri pentru amenjarea sufrageriei

Camera de zi este locul in care iti petreci mare parte din timp, asa ca ramane poate cea mai importanta incapere si cand vine vorba de design interior.

Apartamentele pot fi problematice din punct de vedere al spatiul oferit, dar cu o amenajare creativa si cu solutii practice, ele pot parea mai spatioase decat sunt. In cazul unui living mic, alegerea corecta a obiectelor de mobila de sufragerie, dar si utilizarea unor trucuri vizuale vor face camera sa para mai mare.

Inamicul nr. 1 al unei incaperi mici este supraaglomerarea, asa ca primul pas este sa nu ocupi suprafata cu obiecte inutile, chiar daca e posibil ca acestea sa-ti placa. Evita sa cumperi obiecte de mobila sufragerie masive, in favoarea unora care ocupa mai putin spatiu - rafturi suspendate in locul unei biblioteci mari, masuta de cafea joasa in locul uneia inalte, rafturi cu functii multiple etc.

Foloseste in living nuante predominant dechise, poate chiar alb, deoarece maximizeaza spatiul. De asemenea, pozitioneaza strategic oglinzile, astfel incat sa dubleze unghiurile potrivite. De exemplu, asaza o oglinda in spatele unui corp de iluminat sau pe peretele opus celui cu fereastra.

Profita cat mai mult de lumina naturala - un living cu multe geamuri va parea mai mare indiferent care este suprafata lui reala.

Amplaseaza corpuri de iluminat in mai multe colturi ale camerei si depoziteaza pe verticala, astfel incat sa nu ocupi prea mult spatiu pe podea si sa supraaglomerezi camera.

Foloseste despartitoare pentru a delimita un spatiu generos, cum ar fi o perdea decorativa sau un perete din sticla colorata. Accentele de culoare pot fi folosite si pentru mobila sufragerie, mai ales daca living-ul este dominat de culori neutre. O canapea albastra sau un set de perne rosii ar fi binevenite.

Indiferent de stilul in care alegi sa iti decorezi sufrageria, mobila este cea care trebuie sa se adapteze cerintor din casa, nu invers. Asadar, daca ai cateva piese de mobilier care par potrivite pentru camera de zi, nu le include in decor doar pentru ca au fost candva etichetate ca fiind “mobila sufragerie", ci selecteaza-le cu scopul de a imbunatati aspectul general al locuintei.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea