Amenajarea casei

#surubelnita electrica cu acumulator #alecoair

Cum sa iti amenajezi singur balconul

Fie ca locuiesti la bloc ori la casa, tot ai un balcon pe care ti-ai dori sa il amenajezi cat mai cochet pentru a te simti relaxat atunci cand iti bei cafeaua dimineata, la aer curat, sau cand admiri apusul cu un pahar de vin in mana. Pentru asta trebuie sa iti creionezi spatiul cat mai potrivit gusturilor tale.

O canapea sau doua scaune, o masuta, jardiniere pentru flori, un spatiu de depozitare pe verticala… Practic, balconul devine o extensie a casei tale. Evident, vei avea nevoie si de o sursa de luminat, poate chiar de un spalier pentru plante cataratoare care sa-ti asigure un plus de intimidate. Asadar, o multime de treaba ai de facut. Pentru asta ai nevoie de material bune, dar si de scule potrivite.

Tine cont de spatiu

Ideal este sa folosesti spatiul cat mai eficient cu putinta, astfel incat balconul sa fie aerisit, sa nu para prea incarcat. De aceea, incearca sa folosesti cat mai mult spatiul pe verticala. Poti improviza pe perete etajere si rafturi din cutii de lemn pe care sa asezi ghivece cu flori. De asemenea, pe una dintre laturi poti ridica un spalier pe care sa asezi fie ghivece colorate, fie sa il folosesti pentru plante cataratoare precum zorelele. De asemenea, poti bricola o structura sau mic mobilier conform nevoilor tale.

Pentru acest gen de amenajari iti sunt indispensabile o surubelnita electrica cu acumulator si dibluri. Surubelnita electrica este usor de manevrat. Constructia compacta si greutatea redusa sunt caracteristici care determina o utilizare confortabila. Surubelnitele electrice Protec de la AlecoAir sunt usor de folosit chiar si de nespecialisti.

Alege un stil care sa te caracterizeze

Transforma balconul in spatiul tau preferat de relaxare. Pentru asta va trebui sa alegi un stil care sa te defineasca cel mai bine. Daca iti plac vacantele la mare, cel mai bine ar fi sa alegi culori marine, precum alb, bleu, albastru si decoratiuni care sa aminteasca de plaje. O umbrela in acest caz e un accesoriu de care trebuie sa tii cont. In cazul in care esti adepta stilului minimalist mizeaza pe mobilier din sticla sip e culori neuter.

Opteaza pentru mobilier mic

Cel mai indicat ar fi sa alegi mobilier de dimensiuni mici. Daca mobilierul este prea mare, atunci balconul va parea inghesuit. Scaunele pliabile si o masuta sunt ideale in acest caz. Daca ai un balcon ceva mai generos, atunci poti opta pentru fotolii din ratan si chiar pentru o canapea.

Alege plante in functie de pozitionarea balconului

Un alt element important in amenajarea balconului este cel legat de plantele decorative. Alege-le in functie de cantitatea de lumina la care este expusa terasa ta. Plantele care iubesc umbra precum azaleele, panselutele, ferigile, crinii de toamna sau hortensiile nu se vor simti prea bine daca cea mai mare parte din zi in balconul tau bate soarele puternic.

Unui balcon mic i se potrivesc cel mai bine jardinierele asezate in exterior. Acestea se fixeaza simplu de balustrade cu ajutorul unor ancore. AlecoAir iti pune la dispozitie scule si unelte electrice performante, astfel incat amenajarea balconului sa fie o joaca de copil.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea