Amenajarea casei

#birou #amenajare casa #amenajare birou #birou acasa #spatiu lucru acasa

Cum sa iti amenajezi biroul de lucru la tine acasa

Sa muncesti si sa te simti acasa e un ideal. Insa nu este imposibil. Totul este sa iti amenajezi cat mai confortabil si cat mai eficient spatiul de lucru. Iata cateva idei care sa te ajute in acest demers:

Alegerea locului ideal

Stabilirea spatiului perfect in care sa functioneze biroul de acasa nu este o munca simpla. Cel mai bine ar fi sa ii dedici o camera intreaga, daca ai cum sa te dispensezi de un dormitor, spre exemplu. E suficienta o incapere de 10-12 metri patrati.

Ideal ar fi sa alegi incaperea cea mai apropiata de intrarea in locuinta, mai ales daca jobul tau presupune si contactul cu potentiali clienti pe care trebuie sa ii inviti la discutii. N-ar fi potrivit sa ii plimbi prin toata casa.

In schimb, daca ai copii, cel mai indicat ar fi sa iti amenajezi spatiul de lucru undeva la mansarda, cat mai departe de harmalaia celor mici.

Un alt loc ideal pentru amenajarea unui mic birou este balconul. Inchis, desigur, balconul poate asigura un minim de confort si de intimitate.

Dotarile necesare

Evident ca vei avea nevoie de un birou suficient de mare, de un scaun confortabil si de niste rafturi. Poate fi vorba doar de cateva policioare sau chiar de o biblioteca intreaga, asta in functie de nevoile tale. Nu uita de o veioza cu lumina puternica pentru zilele in care te prinde noaptea muncind.

Un panou magnetic pe care sa iti fixezi planurile sau notitele pentru zilele urmatoare este deosebit de eficient.

Decorul

Gaseste un colt unde sa instalezi un mic acvariu sau cateva plante care iti vor inveseli biroul. In plus, ingrijirea catorva ghivece te va scoate din rutina.

Alege un tablou. Orice fel de arta va reusi sa iti anime biroul, iar in momentele de respiro vei putea sa stai linistit, picior peste picior si sa admiri piesa.

Ferestrele mari, fara draperii sau rulouri, sunt foarte importante. Ai nevoie sa te scalzi in lumina pentru a reusi sa fii creativ atunci cand muncesti, la fel cum ai nevoie de mult aer pentru a te oxigena.

Sursa foto: irepairhome.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea