Amenajarea casei

#feng shui #locuinta #casa #curte

Cum sa iti alegi casa dupa principiile Feng Shui

Desi de cele mai multe ori citim despre Feng Shui ca despre o cultura salvatoare a dragostei si a carierei, ar trebui mentionat faptul ca alegerea corecta a unei casei te poate salva de toate aceste probleme. Sa incepem cu inceputul si sa vedem care sunt primii pasi Fenh Shui in cumpararea locuintei perfecte.



1 Analizeaza cu atentie imprejurimile


Zonele din jurul casei tale sunt extrem de importante atat pentru semnificatiile lor, cat si pentru starea pe care acestea ti-o pot induce. Opteaza pentru o priveliste cat mai placuta, calda si relaxanta si pentru un mediu vesel, cu vecini cat mai apropiati stilului tau de viata.

Evita ca in jurul casei tale sa existe spatii care atrag energia negativa, precum:

  • zone triste sau depresive precum cimitirele, gropile de gunoi, zonele industriale vechi etc
  • frecvente electromagnetice puternice (stalpi de telefonie mobila, antene etc)
  • cladiri foarte mari sau inalte, ce domina d.p.d.v. vizual
  • natura „moarta”, fara verdeata sau copaci
  • trafic intens si alert (aeroport, autostrada, piste etc)

Daca in peisajul casei tale apare cel putin una din zonele de mai sus, poti resimti un grad ridicat de stres.


2 Afla istoricul casei


Este foarte important sa cumperi o casa sau un apartament de la o familie care acum se muta intr-o locuinta si mai mare, ca semn de prosperitate. Daca locuinta pe care vrei sa o cumperi a gazduit familii fericite, atunci o poti cumpara fara nicio grija.

Casele provenite din divorturi, mosteniri dupa un deces apropiat sau casele in care au locuit persoane bolnave nu sunt cea mai buna alegere. In schimb, poti opta pentru o locuinta noua , corecta dpdv feng shui , a carei istorie sa o scrii tu.


3 Fereste-te de Nord


O casa orientata spre Sud primeste foarte multa lumina solara , lumina ce se va traduce prin vitalitate si crestere. Casele orientate spre Est primesc lumina rasaritului ce favorizeaza noile inceputuri. Vestul beneficiaza de o lumina difuza si se traduce printr-o energizare a finalurilor. Nordul, in schimb, va trebui evitat deoarece nu primeste aproape deloc lumina solara, toate razele soarelui fiind pierdute in spatele casei.


4 Evita casele din apropierea pantelor abrupte


Specialistii fac referire la pantele care coboara. Acestea, pozitionate in fata casei, la intrare, pot cauza probleme in cariera. Pantele din spatele casei ar putea aduce probleme de sanatate. In plus, o un astfel de relief poate duce la o stare de nesiguranta in familie.


5 Opteaza pentru o locuinta in forma patrata sau rectangulara


In Feng Shui se vorbeste despre cele opt zone externe ale unei case si despre o zona centrala, fiecare in parte fiind reprezentata grafic in functie de conturul casei. Aceste zone sunt: puterea, reputatia, dragostea, copiii, altruismul, cunoasterea, cariera si familia. In centrul casei este reprezentata sanatatea.

In cazul in care locuinta ta nu are o forma patrata sau rectangulara, astfel incat aceste zona sa poata fi delimitate, exista riscul ca una dintre ele sa se piarda, fiind foarte greu de reconstruit ulterior.


6 Evita casele al caror numar contine cifra 4


Conform numerologiei chineze, pronuntia cifrei patru este similara cu cea a cuvantului „moarte”. Acesta este motivul pentru care cultura chineza evita cifra 4, optand pentru cifrele 8 si 9 ce simbolizeaza sanatatea si longevitatea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea