Amenajarea casei

#podea lemn #podea din lemn #intretinere parchet #intretinere lemn

Cum sa intretii podeaua din lemn

Podelele din lemn sunt mult mai costisioare decat alte tipuri de podele, astfel incat metoda de intretinere si curatare a lor trebuie sa fie pe masura calitatii, avandu-se in vedere sa nu se zgarie, deterioreze sau umezeasca excesiv.

Podelele din lemn reprezinta o tendinta noua in moda amenajarilor interioare, chiar daca pretul este destul de mare si montajul trebuie facut numai de persoane de specialitate. Podeaua din lemn a castigat mult teren in fata parchetului sau a mochetelor deoarece arata foarte natural si se potriveste cu diverse idei de amenajare, de la stilul rustic, pana la cel antic .

Mentinerea luciului podelei din lemn va cere metode diferite fata de cele pe care le-ai folosit la un parchet laminat , de exemplu.

1 Asigura-te ca folosesti substante de curatire prietenoase cu mediul inconjurator si nu solutii de curatire concentrate si toxice. Solutiile concentrate vor distruge podeaua din lemn, lasand urme vizibile pe ea. Este important si sa ai vedere ca folosirea unei solutii de curatat nepotrivite ii poate distruge luciul natural, lasand in schimb un aspect mat.
Calitatea podelei din lemn poate fi intretinuta numai daca folosesti solutii speciale, cu un ph potrivit lemnului, lucru care se poate verifica citind atent etichetele.

2 Solutia de curatat nu se va aplica direct pe podea, ci pe o carpa sau pe un mop. Ar fi bine sa dizolvi intai in apa solutia respectiva, pentru ca particulele ei marunte ar putea zgaria podeaua. Carpa sau mopul trebuie sa fie realizate dintr-un material moale si pufos, pentru a nu afecta luciul natural al lemnului.

3 Asigura-te ca nu lasi nicio urma lichida pe podea. De cate ori apare o pata de vin, otet, alcool etc, sterge repede podeaua cu o carpa umeda deoarece lemnul natural se pateaza repede. In plus, acestea sunt substante acide si pot lasa pete care intra repede in lemn.

4 Nu muta mobilele prin impingere. Risti sa zgarii si sa deteriorezi podeaua din lemn. Avand in vedere ca ai dat o suma considerabila de bani pe ea, sigur nu te-ai simti bine daca ai zgaria-o incercand sa muti un fotoliu sau un sifonier .
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului