Amenajarea casei

#decor televizor #amenajarea casei #mobila televizor

Cum sa integrezi televizorul in decorul livingului

Televizoarele sunt urate, mai ales atunci cand sunt inchise si cand arata ca o imensa pata neagra pe perete. Din fericire, nu este totul pierdut. Exista modalitati diverse de a minimiza impactul vizual pe care acesta il are. Iata cateva sfaturi pentru a masca un televizor:

Televizorul integrat

Daca ai un televizor plat, il poti monta pe peretele pe care ai afisat o imagine de fundal inchisa la culoare, astfel incat ecranul sa se integreze perfect. Un tapet negru cu un model auriu delicat este o optiune. In acest fel, televizorul nu va mai sari in ochi, ci se va confunda cu... peisajul.

Tot o modalitate de a disimula prezenta unui televizor este sa il amesteci printre tablouri astfel incat sa para si el o piesa intr-un decor animat. Cel mai bine e ca pentru tablouri sa folosesti rame negre sau cat mai inchise la culoare, pentru ca atunci cand aparatul este pornit sa semene cu o imagine vie integrata printre cele statice.

Televizorul ascuns



Daca totusi nu doresti sub niciun chip ca televizorul sa fie vizibil, nu ai decat sa il ascunzi pur si simplu. Cum faci asta? Foloseste, spre exemplu, niste usi glisante. Exista pe piata o multime de astfel de sisteme, fie rustice, fie foarte moderne. In aceeasi masura poate fi realizat si acasa, cu putin efort, folosind niste obloane vechi sau niste panouri acoperite cu tesaturi. Trebuie tinut cont insa ca trucul functioneaza numai in cazul televizoarelor cu ecran plat, care sunt atarnate pe perete.

Televizorul accesoriu

Una dintre cele mai simple modalitati de a face televizorul sa se integreze in decor este sa il transformi chiar pe el in piesa de rezistenta a incaperii. Aseaza-l, spre exemplu, pe o comoda goala. Sau, pur si simplu inrameaza-l astfel incat sa devina principalul accesoriu al incaperii, de la care sa pornesti intreaga amenajare.

Televizor intr-un dulap

E probabil cea mai veche metoda de a "scapa" de televizor atunci cand nu ai nevoie de el. Asezat in spatele unor usi de biblioteca, nu va sari in ochi ca o pata neagra atunci cand este stins. Trucul functioneaza si in cazul televizoarelor mai vechi, cu tub.


Foto: houzz.com, livingrooms.about.com, beyondstores.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea