Amenajarea casei

#accent de culoare # design casa #amenajare casa #roz #casa #rosu

Cum sa integrezi rosul si rozul in decorul casei tale

Rosul si rozul sunt culori vibrante, pline de energie. Ele sunt uneori evitate in decorul de interior pentru ca oamenii nu stiu cum anume sa le integreze astfel incat sa fie in proportiile bune si sa puna in valoare restul mobilierului. Iata cateva modalitati prin care rosul si rozul se pot folosi in casa oricand:

Accent de culoare

Sursa foto: spectrumhome3.com

Rosul poate sa fie un accent de culoare in multiple feluri: prin perete, prin candelabru, prin vaze uriase sau perne, etc. De aceea este bine sa fie ales un singur obiect mai mare care sa fie dublat de o versiune mai mica, regasita in alt colt al camerei. De asemenea rozul poate sa fie folosit in acelasi mod, insa in functie de nuanta are posibilitatea de a sta in zona mai extinsa.

Rosul ca si punct de interes

Sursa foto: pinterest.com

Din cauza puterii culorii, rosul poate sa fie utilizat intr-o forma mai ascunsa si totusi ca punct de interes. De exemplu daca interiorul unui raft este vopsit cu rosu, el va atrage atentia, insa nu va fi intre mobilierul punctul central, ci doar interiorul.

Roz pe perete

Sursa foto: pinterest.com

Varianta aceasta este versatila datorita multitudinii de variante prin care rozul poate sa fie obtinut. In functie de taria culorii, el poate sa se integreze in peisajul camerei si sa scoata in valoare decorul. Mobilierul poate in aceasta situatie sa fie neutru.

Combinatii inedite de rosu cu roz

Sursa foto: pinterest.com

Intr-un spatiu mai mare precum zona de luat masa, se poate face jocul de culoare rosu si roz, care iese din tipare intr-un mod pozitiv. Se lucreaza tot pe baza neutra si se adauga scaune rosii si o canapea roz, sau lampadar cu sticla colorata cu ambele culori.

Perete accent, rosu

Sursa foto: houzz.com

Un perete de accent rosu este un punct de atractie al privirii si de aceea pe el se pot pune si opere de arta sau oglinzi frumos decorate, caci ochii se vor duce automat in acea directie.

Canapeaua roz

Sursa foto: luluandgeorgia.com

Daca o camera este construita si decorata in mod tipic, cu mobilier de culoare bej si decoratiuni simple, atunci o canapea roz poate sa fie de interes pentru acest tip de spatiu. Va scoate din anonimat casa instantaneu si va aduce locului un plus de viata. Se mai poate pune rozul si intr-un alt colt din camera ca o completare a alegerii si o sustinere vizuala a sa.

Prosoape in loc de decor

Sursa foto: kscr.picklessteakhouse.com

In baie sau bucatarie pot sa fie utilizate prosoape in loc de decor. Acestea pot sa fie alese in culori vibrante precum rosu si roz si sa completeze frumos ansamblul camerei fara mare efort. Nu intotdeauna decorul este cel tipic, asa ca o asemenea varianta este usor de schimbat.

Scaune roz

Sursa foto: melodymaison.co.uk

Scaunele sunt si ele usor de schimbat si sunt obiecte din ce in ce mai neobisnuit construite. De aceea au si functia de decor al casei, pastrandu-si in continuare partea practica importanta. Un scaun roz poate sa spuna multe intr-o casa cu aspect tineresc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea