Amenajarea casei

#hamac #design #design interior #amenajare casa #instalare hamac #hamac de interior

Cum sa instalezi un hamac de interior

In zilele caniculare de vara, pregateste casa pentru relaxare si odihna. Hamacul este un accesoriu ideal pentru dupa-amiezele de leneveala, ideal si pentru interior, nu numai pentru gradina.

De obicei, un hamac este instalat afara, fie intr-o gradina umbroasa si racoritoare, fie pe o plaja sau o terasa. Insa, hamacele pot fi adevarate piese de rezistenta in decorarea unei case, in special in sezonul cald.

Exista numeroase tipuri de hamace care ajuta la crearea unei atmosfere placute acasa si care sunt ideale pentru relaxare si distractie.

Alegerea hamacului potrivit este cel mai important pas in inslarea lui. Exista hamace cu bare de intindere, dar si hamace fara bare. De asemenea, hamacele sunt realizate din materiale diverse, potrivite pentru orice gusturi.


Instalarea hamacului in interior


Instalarea corespunzatoare a unui hamac este foarte importanta, in caz contrar pot avea loc numeroase accidente care se pot solda cu rani grave. Pentru a evita consecintele dramatice, urmeaza toti pasi de instalare a unui hamac.

Alege locul potrivit. Este mult mai convenabil sa instalezi un hamac afara decat in interior, deoarece nu exista restrictii de spatiu. Insa, pentru interior este indicat sa alegi un loc spatiios, care sa iti permita instalarea unui astfel de accesoriu.

Locul pe care il alegi trebuie sa iti ofere suficient spatiu de miscare. Daca nu dispui de suficient spatiu, vei ajunge sa te odihnesti pe jos sau nu vei obtine efectul dorit pentru care instalezi un hamac.

Lucruri de care ai nevoie. Pentru a instala un hamac, ai nevoie de bormasina, franghie, carlige groase de perete.

Pasul 1. Este foarte important sa instalezi hamacul intr-un suport de lemn, decat intr-unul metalic. De asemenea, evita sa instalezi hamacul intre doi pereti uscati sau din plastic. Acestia nu au capacitatea de a tine greutatea hamacului, in special atunci cand este folosit.

Pasul 2. Atunci cand gasesti locul potrivit penru instalarea hamacului, marcheaza-l cu un creion. Ai grija sa alegi si inaltimea potrivita pentru instalarea hamacului, care nu trebuie sa fie nici prea sus, nici prea jos.

Pasul 3. Dupa ce ai gasit locul potrivit pentru instalarea hamacului cu o bormasina fixeaza carligele groase, care sa sustina hamacul. Aceste carlige trebuie sa fie instalate pe ambii pereti, in pozitie paralela.

Pasul 4. Cu bormasina insereaza carligele in spatiile dorite. Fixeaza apoi bine cu o surubelnita, astfel incat sa nu se desprinda la urmatoarea folosire.

Pasul 5. Dupa ce ai fixat bine carligele, este momentul sa inserezi si capetele hamacului de aceste carlige. Pentru a te asigura ca hamacul ese bine instalat, poti folosi si franghie suplimentara pentru a innoda cat mai bine hamamcul. Daca este necesar, fa mai multe noduri.

De asemenea, hamacele sunt mai usor de instalat daca cumperi un cadru din lemn, care deja dispune de toate lucrurile necesare pentru instalarea hamacului. Instalarea in interior a unui hamac este o metoda excelenta de a te relaxa dupa o zi obositoare si de a petrece momente placute.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea