Amenajarea casei

#burlan #burlan casa #instalare burlan

Cum sa instalezi burlanul

Sezonul rece este, de obicei, momentul in care ne dam seama ca burlanul nu face fata colectarii apei derivate din ploile dese si cu debit mare. Tocmai de aceea, multi decid sa-si schimbe burlanul cu unul mai nou, in speranta ca-si va face treaba mai bine si va tine apa departe de zidaria si fundatia casei .

Daca un burlan inceteaza sa-si mai indeplineasca rolul de colectare si conducere a apei acolo unde vrem noi, se poate intampla ca fundatia casei si beciul sa aiba de suferit din cauza infiltratiilor de apa. Din acest motiv, problemele sau defectiunile burnalelor trebuie privite cu maxima atentie.

Desi burlanele se instaleaza, de obicei, de catre profesionisti, nu exista un motiv pentru care sa n-o faci chiar tu insuti. Iata cele 5 etape care trebuie respectate dupa achizitia unui nou burlan.

1 Ai nevoie de o scara care sa te ajute sa ajungi la nivelul de jos acoperisului, acolo unde se afla cuva orizontala de acumulare a apei. De obicei, cand achizitionezi un burlan, ti se ofera intreaga gama de accesorii necesare instalarii lui, precum si o schema cu ordinea in care acestea trebuie montane. Un burlan este alcatuit din numeroase piese, mai scurte sau mai lungi si coturi care intra una in alta si se continua pentru a asigura transportul apei.

2 Burlanul se prinde de peretele casei cu ajutorul unor bratari metalice. Trebuie sa atasezi aceste bratari inainte sa introduci burlanul prin ele, cu ajutorul unei bormasini.

3 Pentru partea superioara care colecteaza apa de pe acoperis, trebuie sa acorzi maxima atentie unghiului si inclinarii, astfel incat apa sa fie condusa spre burlanul care coboara.

4 Partea superioara a burlanului trebuie decupata atunci cand ajunge in colturile casei si se imbina cu burlanul care coboara. In acest scop, poti folosi o foarfeca de tabla sau un flex.

5 Imbina toate piesele burlanului exact ca in schema, astfel incat sa nu exista pauze intre ele si apa sa curga fluent. Acestea ar trebui sa se opreasca undeva la jumatate la metru deasupra solului. Nu uita sa amplasezi cate un container care sa colecteze apa de ploaie, sub fiecare burlan.

Sfat: Fixeaza-ti intotdeauna scara pe pamant uscat si intarit, eventual pe beton. Ocoleste portiunile de noroi, gheata, zapada sau iarba uda. Foloseste intotdeauna incaltaminte adecvata, cu talpa antiderapanta .
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea