Amenajarea casei

#montare wc #rezervor toaleta #rezervor wc #apa rezervor baie

Cum sa inlocuiesti rezervorul de la toaleta

Toaleta este una dintre cele mai simple obiecte din locuinta ta, din punct de vedere mecanic. Cu putina rabdare vei invata foarte repede cum functioneaza si cum sa o repari chiar tu atunci cand apar probleme.
 

Lucruri de care ai nevoie:

  • cheie franceza;
  • cleste;
  • surubelnita ;
  • manusi;
  • burete;
  • carpe.

 

Iata ce trebuie sa stii pentru a repera toaleta:


Butonul de tras apa


Acest buton este cel mai folosit la toaleta si cel care se defecteaza adesea. Manerul care activeaza tragerea apei este partea rezervorului de apa care se strica cel mai des. Butonul este de fapt o biela care se intinde de la maner pana la lantul care activeaza clapa de apa.

Cateva lucruri pot merge prost la aceste butoane. De cele mai multe ori, biela este realizata din otel sau alama. Cand aceste metal stau mult timp in medii umede incep sa se deterioreze, pana sunt distruse in totalitate. Bielele realizate din plastic nu se deterioreaza din cauza apei, insa se rup mult mai usor. In aceste cazuri trebuie sa inlocuiesti butonul si manerul de tras apa.

Manerul este in general fixat in rezervorul de apa cu ajutorul unei ble care se afla pe unul dintre peretii rezervorului. Aceasta bila poate fi desfacuta cu cheia franceza, iar de aici totul decurge repede si poti schimba obiectele defecte.
 

Clapa de supapa


Supapa este mecanismul din interiorul toaletei care controleaza apa. Atunci cand apesi butonul, manerul ridica un lant, care la randul sau ridica clapa de la supapa. Aceasta permite ca apa sa ajunga in vasul de toaleta.

De obicei, supapa este realizata din cauciuc care se poate intari sau eroda in timp. In aceste cazuri nu se inchide bine, iar apa continua sa curga in vasul de toaleta.

Pentru a o schimba, trebuie mai intai sa golesti rezervorul de apa. In acest fel poti scoate supapa si o poti inlocui cu una noua. Supapa se instaleaza cu ajutorul unei cleme. Dupa ce o instalezi, poti da drumul la apa.
 

Sistemul de plutire


Acest sistem controleaza cata apa intra in rezervor . Atunci cand tragi apa, apa ajunge in vasul de toaleta, lasand rezervorul gol. Pe masura ce rezervorul se goleste, un intrerupator este activat si deschide o valva care ajuta la reumplerea rezervorului cu apa. Atunci cand rezervorul se umple cu apa, bila de plutire inchide valva.

O defectiune la acest sistem duce la curgerea continua in vasul de toaleta. Pentru a inlocui acest sistem, trebuie sa golesti rezervorul de apa si sa desfaci bila. Apoi inlocuieste tot sistemul.

Atunci cand repari problemele aparute la rezervorul de apa, este indicat sa ai langa tine mai multe carpe si bureti pentru a sterge excesul de apa.

Acestea sunt principalele probleme care apar la rezervorul de apa, astfel ca este foarte important sa analizezi situatia cu calm si rabdare, pentru a putea schimba obiectele defecte. Aceste obiecte sunt usor de achizitionat si nu necesita alte ustensile speciale pentru a rezolva problemele.

De asemenea, atunci cand trebuie sa inlocuiesti diverse parti ale rezervorului de toaleta, le poti lua cu tine la magazin pentru a cumpara exact acelasi model, care se potrivesc cu rezervorul tau.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea