Amenajarea casei

#prosoape de baie #dezinfectare casa #prosoape bumbac #prosoape baie

Cum sa dezinfectezi prosoapele de baie

Prosoapele de baie au un miros neplacut sau sunt atat de aspre inca par sa iti zgarie piele? In mod normal prosoapele de baie au nevoie de o ingrijire speciala. Acestea trebuie dezinfectate periodic, iar spalarea lor trebuie realizata intr-un mod deosebit, astfel incat acestea sa fie moi si pufoase, sa iti rasfete pielea instantaneu.

Descopera mai multe detalii despre pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a avea intotdeauna prosoape de baie curate, parfumate si pufoase.
 

Ingrediente necesare:


- otet alb
- ulei esential de eucalipt (de la plafar)
- detergent lichid
- balsam de rufe .
 

Inainte de spalare


Foarte multe persoane obisnuiesc sa aseze prosoapele umede in cosul cu rufe. Evita sa faci acest lucru - nu vei face decat sa stimulezi gradul de umiditate care patrunde in tesaturi si care duce la aparitia mucegaiului. Acesta nu este doar inestetic, ci si extrem de nesanatos, fiind fatal in unele cazuri.

Cea mai simpla solutie este sa asezi prosoapele intr-un loc aerisit si luminos. Nu le impaturi si nu le aseza langa alte tesaturi. Aseaza-le ca atunci cand le pui la uscat. Este suficient sa le tii la aerisit pret de doua ore, iar apoi sa le asezi in cosul cu rufe.

Desigur, aceste sfaturi sunt recomandate doar in situatia in care nu urmeaza sa speli prosoapele in urmatoarele 2 - 3 ore.
 

Procesul de spalare si dezinfectare


O data la cateva spalari se recomanda sa dezinfectezi prosoapele, chiar daca acestea sunt folosite doar de tine. Pentru a dezinfecta prosoapele nu trebuie decat sa adaugi in masina de spalat, in spatiul pentru inalbitor, o ceasca cu otet alb, nediluat.

Otetul are puterea de a dezinfecta tesaturile in intregime si de a elimina orice urme de murdarie si reziduri.

Mirosul de otet va fi destul de puternic in momentul in care rufele sunt ude, dar acesta se va elimina pe parcurs ce tesaturile se vor usca.

O alta varianta de dezinfectare a prosoapelor este sa adaugi 10 - 15 picaturi de ulei esential de eucalipt direct in cuva pentru rufe.

Pe langa procesul de dezinfectare, prosoapele au nevoie de un detergent bun si un balsam care sa le faca moi si pufoase. Opteaza pentru un detergent lichid. Acesta se dizolva in totalitate si nu lasa urme in tesaturile dense ale prosoapelor.

Este de preferat ca in cazul detergentului sa folosesti doar jumatate din cantitatea pe care o folosesti de obicei in cazul rufelor obisnuite. Prosoapele nu sunt murdare, nu au pete si sunt utilizate doar pe piele curata. Scopul spalarii este de reimprospatare si nu neaparat de curatare intensa.

In acelasi timp, balsamul de rufe este important pentru inmuia tesaturile. Investeste intr-un balsam de calitate, insa evita sa pui o cantitate prea mare de produs pentru ca altfel tesaturile vor avea un miros mult prea puternic.
 

Uscarea


Imediat dupa spalare aseaza prosoapele pe o sarma, in aer liber (pe un balcon deschis) sau intr-o camera in care deschizi ferestrele. Este de preferat sa lasi prosoapele pe sarma exact atat cat este nevoie pentru a se usca in totalitate. Daca le vei lasa mai mult, tesaturile vor deveni usor aspre, indiferent de cantitatea de balsam utilizata.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului