Amenajarea casei

#curatenie casa #chiuveta #casa #amenajare casa #chiuveta otel inoxidabil #ingrijire chiuveta

Cum sa ingrijesti o chiuveta din otel inoxidabil

Chiuveta din bucatarie nu primeste adesea atentia si ingrijirea de care are nevoie. O chiuveta din otel inoxidabil isi poate pierde cu usurinta stralucirea in urma utilizarii frecvente. Daca iti doresti sa ai o chiuveta curata si ingrijita, descopera in continuare ce poti face pentru a-i reda stralucirea!

O chiuveta de bucatarie din otel inoxidabil isi poate recapata cu destul de multa usurinta stralucirea pierduta. Pentru a o ingriji asa cum se cuvine, este important sa incepi prin a o curata temenic. Iata ce ai putea incerca:

  • Pentru a indeparta stratul de murdarie acumulat in timp pe suprafata chiuvetei, incepe prin a o umple pana la margine cu apa fierbinte. Adauga, apoi, 250 ml de inalbitor fara clor si lasa solutia sa actioneze circa 1 ora. La finalul celor 60 de minute, scurge apa din chiuveta si clateste-o temeinic cu apa.
  • In continuare, presara praf de curatat sau bicarbonat de sodiu pe intreaga suprafata a chiuvetei si, cu ajutorul unui burete, freaca puternic pentru a indeparta pana si cele mai rezistente reziduuri. Tot acum este recomandat sa cureti si robinetul. La finalizarea acestui pas, clateste chiuveta cu apa din abundenta.
  • Marginea chiuvetei poate fi curatata, la randul ei, cu ajutorul unui cutit bont. Lama cutitului te va ajuta sa indepartezi murdaria acumulata dedesubtul marginii. Tot acum poti folosi o veche periuta de dinti pentru a igieniza zonele mai greu accesibile ale chiuvetei - cum sunt cele din jurul robinetului.
  • Cu o perie moale, freaca intreaga suprafata a chiuvetei din otel inoxidabil pentru a-i reda stralucirea pierduta. La final, pentru un plus de stralucire, poti adauga si ulei de masline sau ulei pentru bebelusi si freca chiuveta cu o carpa moale.

Indepartarea petelor dificile

In anumite cazuri, aplicarea prafului de curatat nu este suficienta pentru a indeparta toate petele acumulate in timp pe suprafata chiuvetei tale din otel inoxidabil. Daca te confrunti cu pete dificile, ai putea incerca urmatoarele solutii:

  • Amesteca 3 parti de bitartrat de potasiu cu 1 parte de apa oxigenata (peroxid de hidrogen) intr-un vas, dupa care, folosind o carpa moale, umeda, aplica solutia obtinuta pe suprafata chiuvetei. Lasa solutia sa se usuce, dupa care sterge chiuveta cu o carpa curata inmuiata in apa.
  • Amesteca 1 parte de otet alb cu 1 parte de apa fierbinte si 1/2 de parte de bicarbonat de sodiu. Aplica pasta obtinuta pe suprafata chiuvetei cu o carpa umeda sau cu un burete si freaca pana cand petele dispar. Clateste cu apa din abundenta si sterge, la final, cu o carpa uscata.

Ponturi finale

Pentru ca intregul proces de curatare a chiuvetei din otel inoxidabil sa decurga fara incidente neplacute, iata ce ar mai trebui sa stii:

  • Pentru a-ti intretine chiuveta, este important sa o clatesti dupa fiecare utilizare. Nu permite resturilor uleioase sa se acumuleze pe suprafata chiuvetei, nici reziduurilor alimentare sa se intareasca, facand igienizarea mult mai dificila.
  • Foloseste intotdeauna manusi la curatarea chiuvetei pentru a-ti proteja mainile de actiunea produselor de igienizat.
  • Nu folosi niciodata bureti de sarma la curatarea chiuvetei, intrucat acestia pot duce la aparitia zgarieturilor inestetice pe suprafata sa.

Foto: tidyhouse.info

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea