Amenajarea casei

#casa turturi gheata #gheata #turturi #curatare zapada

Cum sa indepartezi turturii si gheata de pe casa

Ne afla in plina iarna, iar cei care locuiesc la casa au o problema in plus cu care trebuie sa se confrunte din cauza caderii de zapada: turturii si gheata care se depun pe casa si care pot cauza daune serioase si accidente nedorite. Iata cateva sfaturi care sa te ajute sa elimini aceste dezavantaje ale iernii.

 

Afla povestea formarii turturilor


Turturii si depunerile de gheata de pe casa pot arata frumos, vazute de departe sau in fotografii, insa, in viata reala, anunta niste probleme sacaitoare pentru proprietarii casei. Depunerea, acumularea si cresterea portiunii de gheata de pe casa poate provoca pagube de tipul gaurilor in acoperis, ruperii acestuia si deteriorarii stresinilor, care nu pot suporta o greutatea mult mai mare decat cea pentru care au fost montate. In plus, gheata topita se poate infiltra prin zidarie si afecta peretii casei sau stratul exterior de lavabila .

Iata cum se formeaza depunerile de gheata si cum iau nastere turturii:

1 In prima faza, caldura din casa se ridica in pod si ajunge sub acoperis, incalzindu-l. Zapada depusa pe el se topeste, insa raman stresinile, care nu beneficiaza de aceleasi conditii.

2 Zapada topita aluneca de pe acoperis in zona stresinilor si se transforma in gheata. Nereusind sa ajunga jos in stare lichida, din cauza temperaturilor scazute, gheata se transforma in turturi .

3 Gheata se acumuleaza din ce in ce mai mult pe stresini si formeaza bucati mari sau turturi de dimensiuni mari.

Truc: Daca vrei sa verifici starea acoperisului casei pe interior, fa cateva fotografii exterioare ale fatadei casei din fiecare punct in care vezi ca s-a depus gheata. Foloseste fotografiile pentru a identifica punctele cu potentiale probleme din interiorul casei, in care sa mergi sa verifici scurgerile.
 

Stii cum sa inlaturi depunerile de gheata si turturii?


Cu ajutorul unor calburi incalzite, special concepute pentru astfel de situatii. Acestea se baga in priza si se intind apoi pe toata lungimea stresinilor, avand rolul de a incalzi portiunile respective. Ar fi bine, totusi, sa montezi cablurile respective atunci cand se anunta vreme rea , cu potentiale ninsori si viscol, nu dupa, cand le va lua mai mult timp sa actioneze si sa dezghete depunerile.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului