Amenajarea casei

#pereti #tapet #tapet vechi #indepartare parchet #pereti casa

Cum sa indepartezi singur tapetul vechi

Indepartearea tapetului de pe perete nu este o operatiune asa de dficila cum ai crede, chiar daca ti se pot cere sume astronomice daca ii ceri unui profesionist sa faca asta. Avand in vedere ca este o operatiune care cere notiuni minime, un pic de indemanare si ceva timp liber, de ce nu ai indeparta chiar tu tapetul vechi de pe perete, daca vrei sa schimbi fata unei camere.

 

Instrumente necesare indepartarii tapetului


1 O rola de banda izolatoare. iti va fi necesara sa izolezi prizele si intrerupatoarele din camera inainte sa incepi treaba. Nu stii ce accidente se pot intampla daca nu faci asta.
2 Multe ziare vechi . Pentru a proteja podeaua, parchetul, covorul mocheta etc sau alte portiuni senisbile si fragile din camera.
3 O pereche de brate puternice care sa te ajute la mutatul pieselor masive de mobilier.
4 Un cutit bun la toate cu varful ascutit sau un cutter si un spaclu.
5 O pereche de manusi de lucru
6 O galeata de apa si un burete
7 O sticla de plastic cu pulverizator
8 O sticla de balsam de rufe
 

Indepartarea tapetului


1 Taie tapetul de pe perete in patrare cu ajutorul cutitului si incearca sa desprinzi fasiile taiate cu mana. Exista si tipuri de tapet care sunt facute sa se desfaca cu mana. Cu toate acestea, nu-ti pune deja toate sperantele in reusita operatiunii.
2 Amesteca apa fierbinte si cu balsam de rufe in parti egale, in galeata. Pune-ti manusile si umple sticla cu pulverizator cu amestecul din galeata. Pulverizeaza solutia peste tapet, respectand portiunile pe care le-ai taiat deja. Ocupa-te de cate o portiune de tapet, pe rand.
3 Lasa solutia sa actioneze asupra materialului tapetului timp de jumatate de ora si abia apoi incepe sa-l desprinzi.
4 Foloseste spaclul si aplica putina presiune ca sa intri pe sub tapet cu varful spaclului, dar fii atent sa nu ajungi la peretele de dedesubt si sa-l zgarii.

Truc: Dupa ce ai terminat de indepartat tapetul, spala bine peretele cu un amestec de apa cu otet si lasa-l sa se usuce, inainte sa aplici tapetul nou.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului