Amenajarea casei

#curatare pete #pete carioca #pete marker #indepartarea petelor

Cum sa indepartezi petele de marker permanent

Cand ai copii, un job sau o pasiune care presupune desenul, petele de marker sau de carioca din casa sunt inevitabile. Invata, asadar, sa le indepartezi, fara sa trebuiasca sa schimbi mobila, tapiteria, covorul sau sa zugravesti din nou. Iata cateva modalitati simple si rapide de a indeparta acest tip de pete imposibile.

1 Foloseste pasta de dinti

Ia o cantitate mica de pasta de dinti (pasta, nu gel), aplic-o pe pata de marker permanent si freaca bine portiunea cu ajutorul unei carpe mai aspre sau a unei periute de dinti pe care n-o mai folosesti.

Cei care au incercat deja aceasta modalitate spun ca functioneaza excelent pe suprafete de lemn, pereti vopsiti cu vopsea lavabila si chiar obiecte sau suprafete de portelan.

Daca e vorba de o pata mai veche, despre care crezi ca va ceda mai greu, poti lasa pasta de dinti sa actioneze pentru 1-2 minute, iar apoi sa indepartezi totul cu o carpa umeda, dar stoarsa.

Daca e vorba de o suprafata de lemn, freaca zona cu pata de marker in directia aschiilor de lemn, nu in contra lor. Poti aplica putina presiune daca vezi ca pata cedeaza mai greu.

Bine de stiut:

Fii atent cand cureti o pata cu ajutorul pastei de dinti. Nu trebuie sa fie o pasta de dinti care contine particule abrazive, ci una clasica. Nu ai dori sa zgarii o suprafata lacuita de lemn, de exemplu, cu p pasta abraziva.

2 Foloseste un marker care se curata usor

Acopera pata de marker permanent cu o urma de marker care se curata si sterge-le impreuna pentru ca ar trebui sa se curete deodata.

3 Foloseste o guma de sters

In functie de vechimea petei si suprafata pe care exista aceasta, guma de sters poate functiona pentru indepartarea petei.

4 Foloseste fixativ de par

Aplica o cantitate mica de fixativ de par, astfel incat sa umezesti pata de marker, si apoi o poti indeparta cu o carpa.

5 Foloseste spray impotriva insectelor

Acesta contine substante care intra in conflict cu pata de marker si o pot indeparta, daca pulverizezi si stergi cu o carpa aspra.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea