Amenajarea casei

# curatenie baie #burete baie # igienizare baie #germeni baie

Cum sa igienizezi buretele de baie

Umezela si caldura vor fi intotdeauna invitatii deschise pentru dezvoltarea bacteriilor, iar buretele de baie este unul dintre cele mai expuse accesorii la acest risc. Buretii din lufa si cei din plastic sunt si mai vizati deoarece au gauri mari, unde se ascund numeroase celule moarte , care se transforma in hrana pentru bacterii. Curatatul regulat al acestui burete este singura modalitate de a inlatura cantitatea mare de bacterii.
 

Materiale necesare curatarii buretelui de plastic


- Bicarbonat de sodiu ;
- Apa fierbinte;
- Un lighean sau chiuveta.
 

Cum trebuie sa procedezi


Umple ligheanul sau chiuveta cu 3 - 4 litri de apa si adauga doua trei linguri de bicarbonat de sodiu. Introdu buretele in acest amestec si lasa-l sa absoarba lichidul timp de cinci minute. Scoate-l din galeata si clateste-l bine cu apa curata. Scutura-l bine si viguros pentru a inlatura tot excesul de apa.

Buretele din lufa are nevoie de conditii speciale de spalare si igienizare . El se curata cu un amestec de apa cu bicarbonat sau cu gel igienizant pentru maini. La final, se clateste foarte bine si se evita stoarcerea lui pentru a nu-l deteriora.
 

Sfaturi care sa te ajute sa combati bacteriile din burete

 

  • Lasa buretele sa se usuce intr-o zona aerisita si bine ventilata, dupa fiecare folosire. Nu-l agata de bateria de la baie unde este udat tot timpul sau pe coltul cazii unde este mereu umed.
  • Buretii din materiale naturale se usuca mai greu decat cei sintetici. Acestia ar trebui cu o hartie absorbanta dupa folosire si lasati la uscat intr-un loc unde aerul patrunde cu usurinta.
  • Inlocuieste regulat buretii pentru a scapa astfel problema bacteriilor. Buretii naturali ar trebuie inlocuiti la 3-4 saptamani, iar buretii sintetici ar trebui inlocuiti o data la 8 saptamani.
  • Evita sa inghesui buretii agatand mai multi in acelasi loc sau punandu-i intr-un spatiu stramt. Acestia au nevoie de spatiu bine ventilat pentru a se aerisi.
  • In plus fata de bacterii, poate aparea si mucegaiul. Ambele duc la iritarea pielii si chiar la alergii sau mancarimi , daca nu se iau masuri.
  • Multa lume introduce buretele de dus in masina de spalat impreuna cu celalalte haine, curatandu-l si igienizandu-l astfel saptamanal. Acesta se spala foarte bine cu detergent de haine. Nu-l usca in uscatorul masinii de spalat pentru ca se poate topi.
     

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului