Amenajarea casei

#otet #ferestre #spalatul geamurilor #curatenie casa #solutii de curatat

Cum sa folosesti otet alb la spalatul geamurilor

Otetul alb are o multime de intrebuintari in casa si in jurul acesteia si este un aliat de nadejde in procesul de igienizare naturala a suprafetelor murdare. Cum curatenia de sarbatori nu este departe, iata cateva ponturi pentru a-ti spala geamurile cu ajutorului otetului alb!

1 Rezolva problema otetului alb

Chiar daca este folosit pentru a igieniza o sumedenie de zone ale casei, otetul alb se poate dovedi problematic la curatarea geamurilor. Motivul este simplu: daca ani la randul ai utilizat produse din comert, este foarte posibil ca acestea sa fi lasat o pelicula fina de ceara pe suprafata ferestrelor, ce nu poate fi indepartata doar cu otet.

Daca ai incercat deja sa iti cureti geamurile cu otet simplu si a fost dezamagit sa constati ca rezultatul a fost departe de a fi perfect, iata solutia: pentru ca otetul alb sa fie eficient, nu trebuie decat sa ii adaugi cativa stropi de sapun lichid . Astfel, vei reusi sa indepartezi pelicula cerata de pe suprafata ferestrelor si sa obtii geamuri impecabile!

2 Prima aplicare a otetului alb

In cazul in care nu ai mai folosit niciodata otet alb pentru a-ti curata ferestrele, este esential sa aplici metoda de mai sus pentru a elimina pelicula de ceara ramasa pe suprafata geamurilor.

Amesteca, asadar, 500 ml de apa cu 125 ml de otet alb distilat si 1 jumatate de lingurita de sapun lichid de vase sau detergent. Adauga mixul intr-un vaporizator si pulverizeaza pe suprafata geamurilor. Foloseste o carpa curata pentru a elimina ceara adunata.

3 Solutie pentru ferestre putin murdare

Dupa ce ai scapat de stratul de ceara, este posibil sa mai fie nevoie de cel putin o etapa de curatare a ferestrelor. De aceasta data, poti folosi o solutie de otet alb distilat, amestecand 250 ml de apa cu 250 ml de otet. Curata, apoi, ferestrele asa cum faci in mod obisnuit.

4 Solutie pentru ferestre foarte murdare

In cazul in care geamurile tale sunt foarte murdare, contin pete de vopsea uscata sau depuneri minerale, ai putea incerca o alta varianta: fara a dilua otetul alb, incalzeste-l usor si aplica-l ca atare pe suprafata ferestrelor, frecand temeinic pentru a elimina chiar si cele mai dificile pete.

5 Materiale pentru curatarea geamurilor

Cand vine vorba despre materialele de care te-ai putea folosi la curatarea geamurilor cu otet alb, care sunt cele mai indicate? Pentru a elimina riscul de aparitie a dungilor neplacute pe suprafata ferestrelor, tine minte, intr-o prima faza, sa usuci cat mai repede geamul dupa ce ai aplicat solutia de otet.

Cele mai multe tesaturi folosite la stersul ferestrelor lasa un puf fin pe suprafata acestora, astfel ca, in locul lor, ai putea incerca prosoape de hartie . Daca nu vrei sa le irosesti, atunci le poti inlocui cu ziare, o solutie la fel de eficienta.

Ai mai putea incerca, de asemenea, si un stergator de geamuri care te va ajuta sa elimini complet dungile inestetice care s-ar putea forma, de indata ce inveti sa il manuiesti ca un maestru.

Nu in ultimul rand, tesaturile din microfibra vor fi la fel de eficiente ca un stergator de geamuri, putand fi utilizate la igienizarea oricarei suprafete din casa.

Sursa foto: housecleanersnewcastle.org
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea