Amenajarea casei

#bucatarie #living #negrudormitor #camera copil #culoare

Cum sa folosesti negrul in decor

Fie ca vorbim despre o rochie de seara , o tinuta office sau o pereche de pantofi clasici , negrul exprima din primul moment eleganta. Daca esti de acord cu accentele sale sofisticate, atunci ai gasit solutia pentru a-ti perfectiona amenajarea casei. Cuvintele cheie? Stabilitate, putere, autoritate, prestanta, stil si, bineinteles, bun gust.


Negrul este o culoare magnetizanta, asa cum rosul, verdele crud sau galbenul nu ar putea fi niciodata. Cu un aspect sofisticat si serios in acelasi timp, negrul se impune fara doar si poate prin efectul sau unic de ancora. Adauga negru intr-un decor verde si vei vedea cum verdele se defineste, se aseaza si devine important. Acesta este motivul pentru care o doamna intr-o rochie rosie va arata cel mai bine alaturi de un barbat imbracat in negru.

1 Chiar daca nu esti un specialist...
O regula de baza pe care designerii o adopta este ca orice amenajare sa contina tuse de negru. Astfel denota indrazneala, energie si originalitate. Daca te tenteaza ideea, dar nu ai curajul si notiunile necesare pentru a indrazni, poti incepe cu adaugarea unor accesorii: rame foto sau rama unei oglinzi importante din camera, un covor cu linii sau modele negre, un set de lumanari sau o vaza din aceeasi culoare. Astfel, incetul cu incetul, poti adauga din ce in ce mai multe accesorii, le poti inlocui pe cele vechi, pana in momentul in care camera ta prinde contur.

2 Sparge monotonia

Daca ai o camera monocromatica sau in nuante pale apropiate, indrazneste si adauga negru. Nu iti recomandam sa vopsesti intregul tavan, insa poti picta cateva modele florale sau geometrice pe pereti. De asemenea, podeaua inchisa la culoare poate fi o buna alegere, deoarece ofera stabilitate camerei si ridica pe un adevarat podium intreaga ta amenajare.

In bucatarie

Pare deplasat, nu? Deloc! Podeaua in jocul de alb si negru poate fi intalnita in foarte multe case. Cu un iz retro, tabla de sah este tiparul care animeaza orice spatiu si care descrie cel mai bine calitatile negrului. Ce altceva poate fi negru in bucatarie?



In dormitor

Deoarece patul este piesa centrala a dormitorului, poti incepe de aici. Nu este recomandat sa adaugi asternuturi negre unui pat din lemn de culoare deschisa, insa poti opta pentru o tablie eleganta, neagra.

Pentru un spirit romantic, adauga un baldachin cu perdele din voal negru.



In camera de zi

Printr-o pata de vopsea neagra stralucitoare alaturi de cateva accesorii metalizate poti realiza un efect uimitor in camera de zi. Aici este nevoie de putin curaj si de multa inventivitate, deoarece varietatea de obiecte si piese de mobilier iti lasa mana libera.



Daca esti genul conservator, atunci cu siguranta vei aproba biblioteca cu rafturile negre, corpuri de iluminat inchise la culoare sau draperii dark.



In camera copilului

Pana si camera unui copil va arata extraordinar cu o comoda de culoare neagra. Alternand cu un set de manere rosii, vei aduce acea pata de culoare si veselie ideala pentru un copil energic.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea