Amenajarea casei

#amenajari interioare #flori #vaza

Cum sa folosesti florile proaspete intr-un decor contemporan

Florile proaspete pot sa schimbe aspectul unui spatiu, conferindu-i o nota de creativitate, inspiratie si frumusete, daca aranjamentul acestora se face dupa anumite criterii. Foloseste florile in interior si vei transforma spatial, imbunatatindu-l simtitor.

Florile proaspete nu trebuie neaparat sa contribuie la un aspect melancolic sau traditional al casei tale, aspect care ar putea sa para desuet. Aceste plante pot fi integrate intr-un interior modern, cu o puternica amprenta contemporana, aducand prospetime si frumusete naturala.
 

Alege vaza potrivita
 

Alege cateva vaze in functie de nevoi. Vaza trebuie sa fie un accesoriu care se armonizeaza cu decorul interior. Cumpara vaze atatea cate ai nevoie. Daca nu obisnuiesti sa ai flori proaspete in casa, atunci 1-2 vaze ar fi de ajuns. Daca in schimb primesti flori des, va trebui sa ai mai multe, de diverse dimensiuni. De asemenea, pentru un aspect deosebit trebuie sa stii sa folosesti vaza potrivita in functie de tipul de floare si si tipul de decor interior .

Foloseste vaze mari, de sticla transparenta sau cristal, pentru a pune cateva fire rasfirate de trandafiri, crini sau crizanteme . Florile inalte, asezate in vaze mari, ar trebui sa fie taiate astfel incat inaltimea lor sa fie o data si jumatate sau de doua ori inaltimea recipientului.

Foloseste vaze mici, pentru a face buchetele pe care sa le etalezi la locul potrivit. Acestea ar trebui pozitionate pe suprafete joase, astfel incat sa poata fi privite de sus. De asemenea, buchetul in sine trebuie sa fie mai mare decat vaza dar, pe de alta parte, buchetul trebuie sa aiba jumatate din inaltimea recipientului.

Sursa foto: ceramicflowerpots.orgFoloseste oale din lut intr-o incapere decorata in stil rustic. Taie cateva fire scurte de gerbera, lalele sau trandafiri de gradina si fa un buchet gros.

Calele, orhideele sau pasarea-paradisului sunt flori care se aseaza de obicei cate un fir intr-o vaza. Pentru astfel de flori este recomandat sa folosesti vaze simple, care sa nu distraga atentia de la frumusetea plantei. La astfel de flori nu se folosesc alte elemente, precum fire verzi etc.

Pentru un aspect romantic, poti merge spre extreme: fie folosesti numeroase accesorii, vaze cu un design complicat, panglici, margele etc, fie mergi pe varianta cea mai simpla, un trandafir intr-un borcanas cu apa.
 

Modalitati inedite de a etala florile naturale
 

O rama de lemn poate fi folosita pentru a crea un tablou din flori naturale, uscate. Ataseaza si un accesoriu legat de un eveniment care are legatura cu florile, o invitatie, o panglica, o fotografie etc si vei avea un tablou inedit.

Sursa foto: breakingbridal.blogspot.comFoloseste cateva eprubete pentru a pune in fiecare cate un fir de floare. Eprubetele pot fi fixate intr-un stativ de lemn, decorat cu pietre decorative, pot fi prinse pe perete sau suspendate pe o fereastra, o usa etc.

Daca ai o nisa in perete sau un spatiu asemanator in biblioteca, foloseste-l pentru a etala in el o floare deosebita. Acest spatiu va functiona precum un tablou.

Aseaza cateva fire scurte intr-o vaza de sticla, cu o forma inedita. Apoi pune vaza pe blatul lavoarului din baie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea