Amenajarea casei

#design interior #decoratiuni interioare #designer de interior

Cum sa fii prieten cu designerul de interior

Daca te-ai hotarat sa apelezi la un designer de interior , atunci este in interesul tau ca relatia dintre tine si el sa fie cat mai fluenta si apropiata, pentru a te asigura ca rezultatul final va fi conform asteptatilor tale. Iata cum sa te imprietenesti cu designerul de interior astfel incat sa merite banii in plus, iar casa ta sa aiba numai de castigat.

1 Cere-i poze

Un designer de interior serios trebuie sa aiba un portofoliu pe care sa fie in stare sa ti-l prezinte la cerere. Discutati pe marginea fotografiilor si nu te jena sa faci mici observatii sau chiar critici pentru ca acesta sa inteleaga ce asteptari ai tu de la el.

2 Discutati despre experienta sa anterioara

Un bun designer de interior trebuie sa stie sa-ti vorbeasca despre proiectele la care a lucrat. Intreaba cat a durat fiecare proiect in parte si ce tip de munca a depus acolo. Poate ca diplomele sale sunt irelevante, insa este absolut necesar sa stii daca te poate ajuta si cum, vis a vis de nevoile tale.

3 Fii atent la intrebarile lui

Chiar daca ti se pare mult mai relevant sa pui tu intrebari unui designer de interior, si tu ai aceeasi datorie: de a fi atent la ce esti intrebat. De raspunsurile tale poate depinde bunul mers al lucrurilor. Stabileste-ti in minte care sunt obiectivele si asigura-te ca ideile tale ajung la el, intr-o maniera cat mai clara.

4 Incurajeaza-i creativitatea

Daca ai angajat un designer de interior, atunci ar trebui sa iei in calcul ca el a facut o scoala si detine niste notiuni despre designul de interior pe care tu nu le ai. Chiar daca tu ai clar in minte schema locuintei tale pana in cele mai mici detalii, lasa-l sa isi expuna si el ideile lui. Pana la urma, pentru asta il platesti. S-ar putea sa fii surprins cand vei descoperi ca tu nu te-ai gandit la anumite lucruri care suna chiar bine.

5 Participa alaturi de el la achizitii

Orice tine de investitii si achizitii ar trebui discutat si operat in colaborare cu designerul de interior. Nu face greseala sa lasi totul pe umerii lui si sa descoperi ca mare parte din buget a fost cheltuit pe un fotoliu de designer de exemplu.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului