Amenajarea casei

#gazda #vizita musafiri #masa cu musafiri #aranjarea mesei

Cum sa fii gazda ideala de sarbatori

Daca stii ca vei fi gazda in perioada apropiata a sarbatorilor, atunci ar fi bine sa-ti iei anumite masuri, astfel incat bucuria de a avea musafiri care iau masa la tine sa nu se transforme intr-o corvoada si un moment stresant. Iata cum sa iti stabilesti prioritatile si sa iesi cu fruntea sus din acest test.

1 Invita musafirii din timp si cere un raspuns concret ca sa stii exact pentru cate persoane pregatesti masa. Chiar daca ti-ar placea sa le spui tuturor ca usile tale le sunt deschise de sarbatori, s-ar putea sa nu te descurci foarte bine cu imprevizibilul acestei situatii. Sigur nu ti-ar placea sa nu ai destule locuri la masa sau sa te simti jenata daca te trezesti cu un numar prea mare de musafiri deodata.

2 Aseaza o masa generoasa in mijlocul livingului sau diningului. Chiar daca nu agreezi aceasta schema de amenajare in restul anului, de sarbatori, cand totul se invarte in jurul mesei cu bucate traditionale, este o idee buna sa lasi masa intr-un loc usor accesibil.

3 Fa-ti rost de un numar suficient de scaune. Daca nu ai destule scaune pentru toti invitatii, o alternativa ar fi sa tragi masa langa canapea si sa inviti lumea sa se aseze si pe canapea in timp ce ia masa. De altfel, poti chiar imprumuta cateva scaune de la cunoscuti.

4 Echipeaza-te din timp cu destule tacamuri , pahare festive (cu picior), servetele decorative, farfurii, cosulete pentru paine, platouri de gustari. In acest scop, planuieste din timp ce feluri de mancare vei servi ca sa fii pregatita pentru modul de prezentare.

5 Fa singura cateva mici aranjamente cu crengi de brad, conuri, beteala, globuri , hartie creponata etc, pentru masa. Un cos de fructe proaspete si diverse poate fi cel putin la fel de impresionant din punct de vedere decorativ.

6 Cere ajutor daca crezi ca nu te poti ocupa de toate. Desi tuturor ne place sa ne mandrim cu faptul ca am pregatit singuri masa de Craciun , adevarul e ca nu strica niciodata putin ajutor. In plus gatitul in mai multi poate fi extrem de distractiv.

7 Asigura-te ca ai destul spatiu liber in casa. Ai putea chiar sa regandesti un pic aranjamentul mobilei, astfel incat sa lasi un spatiu de socializare, unul de luat masa si chiar unul de dans.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului