Amenajarea casei

#soareci #capcana #rozatoare

Cum sa faci o capcana inofensiva pentru soareci

Un soarece este intotdeauna un vizitator nedorit, astfel incat nu vei putea amana nicio clipa momentul in care trebuie sa scapi de el. Daca vrei sa-l indepartezi din casa ta fara sa-i faci insa niciun rau, exista cateva metode pe care le poti folosi usor, gratis sau cu foarte putini bani.

Metoda I

1 Foloseste un dispozitiv de plastic, cumparat din magazin
 

O alta metoda sigura si inofentiva de a prinde soarecii este sa folosesti un dispozitiv din plastic, tot sub forma de tunel. De data aceasta, insa, intreg sistemul este gata asamblat.
 

2 Instaleaza-l si monitorizeaza-l
 

Sursa foto: letsbuyit.co.uk

Cutia de plastic iti permite sa prinzi soarecii fara sa le faci niciun rau. De asemenea, cutia este ventilata pentru a diminua cat mai mult stresul.

Cutia este usor de utilizat, iar plasticul transparent iti permite monitorizarea. Un astfel de produs te costa numai vreo 5 dolari si poate fi achizitionat online.
 

Metoda a II -a
 

1 Foloseste un tub
 

Trebuie sa ai un tub pe care sa-l transformi in capcana pentru soareci. Poate fi vorba de un tub gol de metal sau de plastic sau chiar de un tub de carton, de la sulul de hartie de bucatarie.
 

2 Foloseste un recipient adanc
 

Daca ai o galeata sau un alt recipient adanc si larg, vei putea sa te folosesti de acest obiect pentru a doua parte a capcanei. Aseaza tubul in picioare si pe diagonala in recipientul respectiv. Daca tubul ajunge aproape de marginea de sus a galetii, ai nevoie de una si mai adanca.
 

3 Aseaza tubul pe marginea unei mese sau mobile
 

Aseaza tubul pe marginea unei mese sau mobile astfel incat o parte din el sa stea suspendat chiar deasupra galetii. O alta varianta este sa fixezi tubul deasupra cosului de gunoi. Vrei ca soarecele sa ajunga in tub si sa cada in galeata. Daca tubul nu sta fix pe masa, pune-i niste piedici intr-o parte si alta.
 

4 Tenteaza soarecele cu ceva bun de mancat
 

Pune in capacul suspendat al tubului ceva de mancare, suficient de tentant pentru soarece: un biscuite, o bucatica de branza etc.
 

5 Prinde soarecele
 

Soarecele ar trebui sa intre in tub ca sa ajunga la mancare. Ajungand in partea suspendata a tubului, ar trebui sa cada impreuna cu acesta in galeata.
 

Sursa foto: psfk.com

Metoda a IV -a
 

O alta capcana care permite prinderea soarecilor fara vatamarea acestora este OneDown, un produs premiat cu aur in cadrul International Design Excellence Awards .

Afla mai multe despre ea din articolul Capcana care protejeaza soarecii.


Metoda a-IV-a
 

1 Foloseste ultrasunetele in favoarea ta
 

O alta metoda inofenstiva de a scapa de soareci este sa folosesti un aparat cu ultrasunete .

Exista pe piata generatoare de ultrasunete, folosite pentru a elimina soarecii, sobolanii si alte rozatoare . Aparatul functioneaza pe baza de ultrasunete care sunt imperceptibile pentru urechea umana, dar foarte deranjante pentru rozatoare. Acestea sunt gonite din incaperile si zonele in care este montata alarma cu ultrasunete.
 

2 Utilizeaza ultrasunetele preventiv sau pentru a alunga soarecii
 

Metoda este recomandata acolo unde nu se pot folosi otravuri si poate fi utilizata chiar si preventiv, pentru a impiedica patrunderea soarecilor in spatiile respective.

Aparatul cu ultrasunete nu polueaza aerul din incapere, poate fi usor pus in functiune si poate fi utilizat pe termen nelimitat, in timp. De asemenea, dispozitivul nu necesita intretinere si are un consum minim de energie. Un astfel de aparat costa in jur de 25 euro.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului