Amenajarea casei

#apartament confortabil #ultimul etaj #amenajare apartament #apartament

Cum sa faci mai confortabil un apartament de la ultimul etaj

Daca te gandesti serios sa iti cumperi propria locuinta si urmaresti indeaproape evolutia pietei imobiliare, vei observa ca cea mai mare diferenta de pret este constituita de nivelul la care este pozitionata aceasta intr-un bloc.

Apartamentele de vanzare de la ultimul etaj vor fi intotdeauna mai ieftine decat cele de la etajele intermediare, iar asta numai pentru ca exista conceptia gresita ca o locuinta la cel mai inalt nivel este mai friguroasa iarna si mai calduroasa vara, dar si mai predispusa la reparatii majore, din cauza izolatiei a terasei blocului, care, de cele mai multe ori, este precara. Desigur, aceste idei preconcepute erau valabile in anii trecuti, cand anveloparea blocurilor nici nu era luata in discutie, iar varsta acestora isi spunea cuvantul. Aproape toate cladirile aveau probleme cu locuintele de la ultimul nivel, care deseori se confruntau cu igrasie sau chiar infiltratii de apa, dar si cu temperaturi prea mari sau prea mici. Astazi, exista foarte multe optiuni de amenajare a unui spatiu in functie de preferintele tale, asa ca profita de diferenta de pret cu cumpara apartamentul de la ultimul etaj, iar noi te vom invata ce sa faci pentru ca acesta sa devina mai confortabil.

Izoleaza-l bine

Inainte de toate, imediat dupa ce l-ai cumparat, trebuie sa te preocupe izolatia apartamentului, indiferent daca se afla intr-un bloc anvelopat sau nu. Investitia initiala nu este una mica, insa vei incepe sa te bucuri de ea la cateva zile dupa aceea, cand vei economisi o gramada de bani pe care, in mod normal, i-ai cheltui pentru facturile de curent si gaz, pentru aerul conditionat si pentru centrala termica. Daca vei lua in considerare acest sfat, interiorul locuintei tale va pastra o temperatura constanta indiferent de cea din exterior, iar tu te vei putea bucura de un confort ridicat, fara sa-ti pese de anotimp. Vata minerala iti este, in acest caz, un prieten de nadejde, care e ideal pentru izolarea unei locuinte.

Nu il incarca cu mobilier

Cu cat mai aerisita, cu atat va fi mai placut sa stai in noua ta casa. Nu ai nevoie de multe articole de mobilier, asa ca limiteaza-te la cele care iti sunt cu adevarat folositoare. De pilda, poti renunta la a ocupa mai mult loc, pentru a pune o canapea si un pat in apartamentul tau. in schimb, te poti bucura de utilitatea amandurora daca iti cumperi o canapea extensibila de calitate, pe care sa o folosesti pe timpul noptii pe post de pat si pe post de colt unde iti bei cafeaua sau rasfoiesti cartile preferate pe timpul zilei. Fiind vorba de un produs bun, nu trebuie sa iti faci probleme ca mecanismul care asigura intinderea sau strangerea ei se va uza rapid, astfel incat te vei putea bucura de confort pe o perioada indelungata.

Bucura-te de spatiu

Profita de faptul ca beneficiezi de un spatiu in plus fata de ceilalti locatari ai blocului in care alegi sa te muti si foloseste-l cum poti mai bine. Poti pune pe scara blocului ghivecele cu florile preferate sau te poti folosi de terasa blocului pentru gratare cu prietenii in sezonul cald. Daca ai putin noroc, poti gasi un apartament care vine la pachet cu un balcon imens sau o terasa proprie pe care o poti utiliza dupa bunul plac.

Nu trebuie sa fugi de anunturile pentru vanzarea apartamentelor la ultimul etaj, ci mai degraba trebuie sa profiti de orice avantaj al fiecarei oferte pe care o intalnesti!

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului