Amenajarea casei

#biblioteca #mobilier living #living #mobila pe comanda #biblioteca living #biblioteca la comanda

Cum sa faci la comanda biblioteca pentru living

Biblioteca pentru living constituie piesa centrala din aceasta incapere. Piesa de mobila are rezervat de obicei un intreg perete, este practica si indeplineste in plus un rol estetic important in incapere. Adaptata la spatiul camerei, biblioteca este adesea o piesa realizata pe comanda. Cum sa alegi insa modelul cel mai potrivit pentru livingul tau?

1 Fa masuratori

Fa masuratori in living room pentru a sti dimensiunile de care ai nevoie. Odata ce vei incepe sa vorbesti cu furnizorii din magazine, va trebui sa cunosti aceste detalii.

2 Opteaza pentru posibile stiluri

Este bine sa tii cont de stilul in care vrei sa amenajezi acel living room. Daca exista deja cumparate unele piese importante, precum fotoliile, canapeaua, covorul, draperiile etc, atunci biblioteca ar trebui sa se incadreze intr-un mod armonios in acel stil. Chiar daca nu ai facut inca alegerea definitiva, trebuie sa stii cel putin directia, pentru a elimina rapid piesele care nu te pot ajuta. De exemplu, daca ai o camera decorata in stil clasic , atunci vei elimina din start bibliotecile negre, lucioase.

3 Vezi cat mai multe modele

Mergi in magazine de profil si uita-te la bibliotecile care te intereseaza. In prezent, acest tip de mobilier este creat pentru a indeplini functii multiple : depozitare carti, depozitare vesela de calitate, spatiu multimedia (TV, DVD etc) si altele. Stabileste care sunt nevoile tale, pentru ca asa iti vei da seama care sunt corpurile de care ai nevoie. Verifica ansamblurile care sunt construite din diverse materiale (MDF, PAL, sticla etc). Dupa ce vei vedea mai multe modele in magazine, iti vei da seama ce-ti place si ce nu.

Cauta si pe internet, dupa ce iti faci o idee despre cum arata un astfel de ansamblu in realitate. Poti gasi combinatii reusite. Unele website-uri de specialitate ofera posibilitatea proiectarii propriului mobilier, printr-un program special.

4 Fa o lista cu nevoile tale

Pune pe o hartie tot ce ti-a placut si corpurile pe care le doresti, in functie de nevoi. De exemplu, daca nu ai suficient spatiu in bucatarie pentru cateva seturi delicate de pahare, acestea pot fi depozitate intr-un raft special conceput pentru vesela de calitate, in spatele unei usi opace, fumurii, transparente etc. Dosarele cu acte, cartile, dvd-urile pot fi alte obiecte care isi gasesc locul intr-o biblioteca.

5 Cauta un furnizor de mobila pe comanda

Firmele care realizeaza mobila pe comanda te pot ajuta sa asamblezi pe hartie toate corpurile si apoi sa le faca sa devina realitate. Daca ai fotografii, nu ezita sa le arati. Chiar si un model luat de pe internet poate fi reprodus cu succes de catre o astfel de firma. Trebuie sa stii, insa, ca fiecare companie de acest tip are propriile tehnici si materiale. Se poate ca o companie sa nu poata realiza usile glisante pe care le doresti sau rafturile cu spoturi luminoase, dar sa gasesti acest lucru in alta parte, de aceea trebuie sa intrebi in cateva locuri.

Unele magazine de mobila pe comanda nu au neaparat expuse piese care sa-ti placa, dar acest lucru nu inseamna ca nu pot realiza o piesa pe gustul tau. Discuta detaliile si afla daca proiectul tau poate fi pus pe picioare.

Sursa foto : expo21xx.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului