Amenajarea casei

#curatenie casa #curatenie #musafiri #curatenie in baie #curatenie in bucatarie

Cum sa faci curatenie rapid cand vin musafirii

Vizitele neprevazute iti pot da batai de cap atunci cand casa ta nu este in forma cea mai buna. Afla cum sa faci curatenie rapid cand vin musafirii.

O curatenie generala ar dura cateva ore, insa daca ai la dispozitie doar cateva zeci de minute inainte de sosirea musafirilor, este necesar sa alegi cu atentie zonele cele mai importante care creeaza impresia de "casa curata".

Fa curatenie rapid in asteptarea musafirilor in sase etape simple si casa ta va fi pregatita pentru o vizita neasteptata in 30-45 de minute.
 

Elimina dezordinea


Treci rapid prin fiecare camera in care pot intra musafirii si strange orice pare in plus. Asigura-te ca nu raman la vedere plicuri cu facturi, ziare si reviste, CD-uri si DVD-uri. Acestea, laolalta cu paharele murdare, sunt cele obiectele care dau cel mai usor impresia de dezordine .

Pungile, pantofii si papucii, jucariile animalului de companie sunt si ele in lista obiectelor pe care nu este recomandat sa le lasi imprastiate. In doar 5 minute, vei putea elimina cele mai evidente semne ale dezordinii.
 

Sterge suprafetele lucioase


Otelul inoxidabil si sticla sunt suprafetele care te dau cel mai usor de gol. Cu un detergent pentru geamuri, elimina amprentele de pe suprafetele lucioase care pot atrage atentia musafirilor.

Chiuveta din baie si oglinda sunt alte prioritati pe care sa le rezolvi in cele 10 minute pe care le ai la dispozitie pentru aceasta etapa din pregatirea casei pentru musafiri.
 

Elimina praful


Praful de pe masuta din sufragerie sau de pe ecranul televizorului vor fi observate cu usurinta de musafiri. Foloseste o laveta uscata daca nu ai timp sa le cureti in mod corespunzator.

Acorda atentie zonei in care vor sta musafirii. Daca fotoliile si canapeaua sunt chiar langa bibioteca, ar putea fi necesar sa strangi rapid praful de pe rafturile de jos cu laveta. In maxim 15 minute, poti rezolva aceste probleme.
 

Aranjeaza bucataria


Daca ai chiuveta plina de vase murdare pe care nu le vei folosi in timpul vizitei, ascunde-le rapid in masina de spalat vase sau in cel mai rau caz... in cuptorul de la aragaz. Asigura-te ca gunoiul este dus si curata rapid cu o laveta umeda blatul sau masa.

Scoate paharele pe care le vei folosi si asigura-te ca nu sunt patate. Scoate servetelele decorative si aseaza-le pe masa. In 5 minute, bucataria poate fi improspatata cu succes.
 

Improspateaza baia


In baie, pune prosoape noi si verifica daca sapunul si hartia igienica necesita o inlocuire. Daca observi pete inestetice pe cada, trage perdeaua de dus pentru a o scoate din campul vizual al musafirilor. Patru minute sunt suficiente pentru a rezolva cele mai multe probleme in baie.
 

Creaza o atmosfera placuta


Inainte de sosirea musafirilor, pune cateva fructe intr-un bol decorativ pentru a da un aspect ingrijit mesei si aprinde cateva lumanari. Daca poti reduce intensitatea luminii, acest lucru, combinat cu lumanarile pentru ambianta, va ascunde cel mai bine imperfectiunile din casa ta.

Asigura-te ca pernele de pe canapea sau fotolii sunt moi si schimba-te daca este nevoie. Intampina musafirii cu un zambet si vei face fata onorabil vizitei neprevazute.

Sursa foto: Bestwayguides.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea