Amenajarea casei

#draperii #fereastra #mobilier #amenajare casa

Cum sa faci ca o fereastra mica sa para mare

Ferestrele mari sunt preferate de majoritatea oamenilor, intrucat creeaza impresia de grandoare, dar ofera si multa lumina incaperii. Insa, exista situatii, mai ales in cazul locuintelor istorice, cand constructia casei nu permite modificarea ferestrelor. Cu toate acestea, te poti folosi de cateva ponturi simple pentru a face o fereastra mica sa para mare.


1. Alegerea draperiilor

Cel mai simplu mod de a face ca o fereastra sa para mai mare este sa folosesti draperii foarte lungi, pozitionate pe fiecare parte a ferestrei. Culorile draperiilor trebuie sa fie cat mai deschise, astfel incat sa capteze cat mai multa lumina.

De asemenea, pentru ca fereastra sa para mai lata, draperiile pe care le alegi trebuie sa fie mai mari decat dimensiunea ferestrei. Mai mult decat atat, in cazul in care peretii incaperii sunt mici, poti pune draperii pe tot peretele unde este situata fereastra. Astfel, vei da impresia ca ai un intreg perete din geamuri.


2. Designul perdelelor

Un alt mod de a da impresia ca ferestrele din casa sunt mari este sa folosesti perdele cu design inedit. Pentru o fereastra cu tocul maro, alege perdele cu dungi verticale. Despre dungi se stie ca au capacitatea de a alungi un corp. Astfel, dungile negre pe o perdea alba pot reprezenta solutia ideala pentru a mari imaginea ferestrei din casa.


3. Folosirea obiectelor de mobiler

Desi ar putea parea greu de crezut, modul in care obiectele de mobilier sunt aranjate in camera joaca un rol important in perceperea dimensiunii unei ferestre.

O idee practica pentru a crea impresia unei ferestre mari este sa pui o noptiera sub fereastra si deasupra ei sa asezi o oglinda. Apoi, aranjeaza draperiile in jurul ferestrei si prinde-le cu magneti decorativi. Pentru a da senzatia ca fereastra este mare, este indicat sa folosesti draperii in culori calde, care sa fie apropiate de culoare generala din camera. Daca acestea au si imprimeuri supradimensionale, cu siguranta, vei obtine imaginea pe care ti-o doresti.

Sursa foto: sawdustgirl.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului