Amenajarea casei

#soareci #curatenie casa #eliminarea soarecilor #cursa soareci

Cum sa elimini soarecii din casa

Cand soricelul devine inamicul tau principal si nu stii ce sa mai faci ca sa-l excluzi pe nepoftit din casa ta, e cazul sa iei niste masuri serioase, nu sa speri ca-l vei ademeni cu o bucatica de cascaval, ca in desenele animate.

Sa vezi un soarece care intra in viteza sub patul tau sau ca isi face loc intr-o gaura minuscula din perete este una dintre cele mai nedorite senzatii. Nu numai ca fac un zgomot deranjant prin casa, ci sunt si o serioasa amenintare pentru sanatatea si siguranta ta. Soarecii pot imprastia boli, purici, capuse si este evident ca nu vrei sa stii pe unde se plimba inainte sa intre la tine in casa.

eliminarea soarecilor poate fi o adevarata provocare si primul mod de a scapa de ei este sa sigilezi foarte bine toate locurile prin care acestia pot intra in casa si sa faci curat peste tot, igienizand fiecare zona prin care au ajuns acestia.
 

Mentine curatenia in casa


O casa plina de resturi alimentare, spatii de depozitare mari si nefolosite, camere si spatii insalubre, gunoaie tinute nepermis de mult timp in interior va fi adapostul ideal pentru soareci. Acestia au acces la mancare, se pot adaposti cu usurinta in spatiile de depozitare si pot profita de fiecare scapare a ta.

Inlatura oricare din aceste tentatii, fa curat prin spatiile nefolosite si elimina resturile alimentare definitiv. Intr-o casa luminoasa, curata, aerisita si ordonata nu le va fi usor sa-si gaseasca drum si nici mancare.
 

Sigileaza toate locurile de acces


Soarecii au darul de a gasi pana si cele mai mici gauri si sa-si faca loc sa intre in casa pe unde nu te gandesti. Ca masura de prevenire, ai putea izola casa pe interior si exterior sau fiecare loc care are legatura cu exteriorul in afara de ferestre si usi.

Locul prin care tevile intra in casa este si el atragator pentru soareci, deci sa ai in vedere izolarea sa.

Terasele si verandele care au legatura cu casa sunt alte puncte de acces, de aceea ar fi bine sa tii usa inchisa atunci cand nu ai nevoie de acele spatiii.
 

Pune curse de soareci


Soarecii sunt mari pofticiosi si o sursa de mancare aflata la indemana ii va atrage ca un magnet. Aseaza cursele in zonele in care i-ai vazut ultima oara sau pe unde crezi ca intra in casa sau suplimenteaza-le cu otrava, daca crezi ca este sigur pentru ceilalti membrii ai familiei sau animalele de companie.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea