Amenajarea casei

#mirosuri casa #miros urat #frigider #curatare frigider

Cum sa elimini mirosurile neplacute din frigider

Mirosurile neplacute din frigider pot deveni o problema mai ales in perioada sarbatorilor. Afla cum sa elimini mirosurile neplacute din frigider.

Incarcat pana la refuz cu diferite alimente, frigiderul poate capata un miros neplacut . Cauzele tin de multe ori de mancarea stricata, de microorganismele care altereaza alimentele, de la bacterii pana la mucegai.

Cea mai sigura cale de a preveni aparitia mirosurilor neplacute este curatarea regulata a frigiderului. Depozitarea alimentelor in caserole inchise sau in vase acoperite incetineste raspandirea mirosurilor neplacute.

Atunci cand problema a scapat de sub control, incearca sase solutii pentru a elimina mirosurile neplacute din frigider.
 

Bicarbonat de sodiu


Una dintre cele mai eficiente solutii simple este bicarbonatul de sodiu. Pune bicarbonat de sodiu intr-o tigaie si aseaza-o pe raftul cel mai de jos al frigiderului. Oprirea functionarii si aerisirea frigiderului cu bicarbonatul inauntru grabesc eliminarea mirosurilor puternice, dar vei avea nevoie sa-ti depozitezi alimentele intr-un loc racoros.

Pentru mentinerea frigiderului in conditii bune, poti tine o cantitate mica de bicarbonat de sodiu tot timpul inauntrul aparatului. Schimba bicarbonatul o data la 2-3 luni.
 

Carbune activ


Carbunele activ absoarbe la fel de bine mirosurile ca si bicarbonatul de sodiu. Nu il poti folosi insa cu frigiderul plin. Goleste frigiderul si pune carbunele intr-o tigaie, lasand aparatul sa functioneze la parametri minimi timp de cateva zile.
 

Nisip de litiera


Daca ai o pisica, poti folosi nisip curat de litiera. Acesta are proprietati chimice speciale pentru absorbtia mirosurilor neplacute. Nisipul sau cristalele pentru litiera te pot ajuta sa elimini mirosul fara cheltuieli prea mari.
 

Esenta de vanilie


Esenta de vanilie parfumeaza frigiderul si poate duce la disparitia completa a mirosurilor neplacute, dupa ce ai curatat aparatul cu apa si bicarbonat de sodiu. Toarna cateva picaturi pe putina vata si las-o in frigider pe o farfurioara timp de cateva zile.
 

Cafea proaspat macinata


Boabele de cafea proaspat macinate sunt o alta rezolvare rapida si ecologica pentru mirosul din frigider. Pune-le pe o farfurioara si lasa-le in frigider pentru cateva zile.
 

Hartie de ziar umezita


Una dintre solutiile cele mai simple este hartia de ziar umezita. Fie ca o pui intinsa pe un raft sau o mototolesti intr-un ghem, hartia de ziar absoarbe mirosurile neplacute mai slabe din frigiderul tau.

Daca niciuna dintre solutiile de mai sus nu elimina mirosul neplacut din frigiderul tau, poti apela la un deodorant special pentru frigider, ce poate fi gasit in cele mai multe hipermarket-uri.

Curatarea temenica a frigiderului atat in interior cat si in exterior si mai ales dedesubt duce in cele mai multe cazuri la eliminarea mirosului neplacut. Atunci cand nici deodorantele specializare nu-si fac efectul dupa curatare, cauza problemei poate fi o defectiune a frigiderului. Este recomandat sa ceri ajutorul specializat al unui depanator de frigidere.


Sursa foto: Apartmenttherapy.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare