Amenajarea casei

#decorare dormitor #amenajare dormitor #dormitor #dormitor confortabil

Cum sa decorezi un dormitor confortabil

Cand dormitorul este cea mai confortabila camera din casa, te vei putea bucura de o odihna mai placuta, intr-o atmosfera intima. Iata cateva sfaturi care te pot ajuta sa decorezi un dormitor confortabil .

Tine cont de faptul ca cel mai confortabil dormitor este cel decorat dupa gustul personal, insa exista si cateva sfaturi care te pot ajuta sa transformi dormitorul intr-o camera mai comoda si mai placuta.
 

Patul


Cearsafurile din bumbac gros, alaturi de pilote, paturi si cuverturi pot da un aspect confortabil patului. Include si cateva perne in culori si modele diferite pentru a oferi un aspect si mai placut patului.

Pentru un dormitor confortabil in doi, nu este necesara achizitionarea simetrica a mobilierului si a corpurilor de iluminat. Fiecare se va simti mai bine cand alege accesoriile pentru jumatatea lui de pat.
 

Mobila din dormitor


Aglomeratia de mobila nu ofera confort in dormitor. Incepi cu elementele de baza (noptiera, sifonier ) si asigura-te ca ai suficient spatiu pentru a nu te impiedica de nimic cand mergi noaptea la baie. Daca ai la dispozitie mai mult spatiu, poti adauga un scaun tapetat confortabil sau un taburet comod.
 

Corpuri de iluminat


Controlul nivelului de lumina in dormitor este cu adevarat important pentru confort. Instaleaza draperii plusate care pot opri toata lumina din exterior, dar asigura-te si ca poti lumina camera intim seara. Veiozele, lampile si lamparaderele cu becuri de voltaj mic ofera cea mai calda lumina, pe care o poti suplimenta oricand cu lumanari parfumate .
 

Texturi si culori


Asigura-te ca texturile din dormitor sunt cat mai comode: patura moale, covor gros, presuri pufoase. Cu cat ai folosit mai putine elemente metalice si stralucitoare, cu atat dormitorul poate fi mai confortabil.

Tonurile pamantii sunt cele mai des ales pentru dormitor, insa poti folosi si culori mai puternice. Albastrul si verdele pot fi linistitoare, insa rosul si galbenul nu sunt recomandate celor care au probleme cu somnul.

Dupa ce ti-ai ales culorile si ti-ai mobilat dormitorul, nu uita sa acoperi si peretii cu postere sau tablouri cu rame decorative, care pot contribui semnificativ la crearea unei atmosfere confortabile in dormitor.

Sursa foto: Granmahakam.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare