Amenajarea casei

#tapet #tapet perete #decorare perete #decorare dormitor #autocolante perete

Cum sa decorezi peretele de la capul patului

Exista foarte multe moduri in care poti decora peretele de la capul patului si asta foarte sa includa desene pe perete, fixarea unei oglizni, a unui poster sau tablou, aplicarea unui tapet sau a unor rafturi pentru carti, insa nu trebuie sa uiti ca dormitorul trebuie sa ramana un loc ideal peneru relaxare si un somn bun.

Un interior perfect al dormitorului ar trebui sa fie acela in care te simti foarte confortabil si patul tau poate fi amplasat dupa regulile proprii, nu sa fii conditionat de spatiu. Tendintele actuale din designul de interior ne incurajeaza sa amplasam patul cu tablia la un perete mare si sa scoatem in evidenta acel perete, care sa devina astfel punctul de interes al camerei.

De fapt, peretele de la capul patului este primul pe care cade privirea cand intri in dormitor.

De obicei este vorba de un perete gol, pe care amplasezi maxim doua veioze in fiecare parte a patului, fara sa te gandesti cum ai putea sa-l transformi intr-un perete accent cu cateva idei simple.

- Iti amintesti de paturile regale cu tablie imensa, imbracata in catifea rosie si prinsa din loc in loc cu accesorii metalice aurii? Nu esre deloc greu sa-ti confectionezi una asemanatoare. Poti sa folosesti un placaj de OSB, sa aplici pe el un burete, sa cumperi metraj de catifea de la mercerie si sa imbraci totul cu ea. La final, poti prinde catifeaua de burete si de placaj cu niste cuie cu capete decorative si totul e gata.

- Cand decorezi peretele de la capul patului, alegerea unor teme, culori sau idei de decoratiuni reusite iti va transforma dormitorul intr-o camera pe care vei fi mandra s-o arati. Ai de ales intre o culoare puternica in care sa vopsesti tot peretele, un tapet cu un imprimeu interesant sau chiar un poster imens, cu o imagine memorabila.

- O oglinda mare cu o forma sau rama interesanta, plasata pe peretele de la capul patului, poate fi un alt accesoriu de impact, care va da un aer modern dormitorului tau.

- Un panou in spatele caruia sa plasezi un sistem de iluminat cu lumina difuza poate fi mai costisitor, insa efectul final merita toti banii.

- In showroom-urile de mobila au inceput sa apara variante de dormitoare care au rafturi de carti pe peretele de la capul patului sau etajere pe care poti plasa fotografii in rama.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului