Amenajarea casei

#farfurii #decoratiuni casa #decor perete

Cum sa decorezi peretele cu farfurii

Cauti un mod necostisitor si ingenios de a decora un perete ? Vrei ca arta sa devina inovativa, interesanta si captivanta? Daca ai raspuns pozitiv, inseamna ca o sa-ti placa ideea noastra de a decora un perete cu farfurii , obicei pe care sigur l-ai vazut la bunici.

Decorarea peretilor cu farfurii este o metoda excelenta de a adauga interes si culoare intr-o camera fara sa ramai cu buzunarele goale la final. Farfuriile sunt obiecte pe care multa lume le colectioneaza , deci nu iti va fi greu sa le gasesti chiar la tine acasa. In plus, nu ai nevoie de un numar asa de mare de farfurii si nici nu-ti trebuie farfurii semnate de designeri celebri pentru a crea un decor spectaculos.

Farfuriile decorative pot fi cumparate de oriunde, de la supermarket, de la magazine cu preturi fixe, magazinele chinezesti sau din en-gros-uri. Nu uita sa verifici atent si prin colectia proprie si chiar sa intrebi prietenii si rudele daca nu au cateva farfurii in plus. O alternativa ar fi sa cumperi farfurii simple, intr-o singura culoare si sa le pictezi cu modele diverse.
 

Decor flexibil


Cea mai interesanta calitate la decorarea unui perete cu farfurii este ca iti ofera flexibilitate. Nu esti restrictionat sa folosesti o singura culoare sau model si nicio schema de aranjare a obiectelor pe perete. Ai libertatea sa agati pe perete farfurii de orice model si in orice fel iti face placere, iar cand te plictisesti de ele, sa le schimbi.

Farfuriile pot fi folosite pentru a decora un peretele al livingului, al bucatariei, al camerei de oaspeti sau chiar a dormitorului. Ele arata spectaculos si daca le agati de-a lungul peretelui de langa scari sau afara, pe peretele unei terase. Unii folosesc aceasta idee pentru a decora peretele din jurul unei usi sau ferestre.

Pentru a incepe decorarea unui perete cu farfurii trebuie sa alegi mai intai o culoare si o tema. De exemplu, daca decorezi un perete din living, poti alege culoarea neagra si tema victoriana. Pentru zona de luat masa sau dining, farfurii in diverse nuante din aceeasi familie de culori pot fi folosite pentru un decor distractiv si interesant.

Daca iti place ca peretele tau sa arate mai nonconformist, aseaza alaturi farfurii de diverse marimi, culori, modele, eventual care provin din perioade diferite de timp.

Sfat: Ai grija cand faci gauri in pereti si atasezi farfurile pe perete! Sistemul lor de prindere trebuie sa fie functional pentru a nu risca sa cada si sa loveasca pe cineva.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea