Amenajarea casei

#podea #podea lemn #parchet #parchet laminat #parchet negru

Cum sa decorezi o casa cu parchet inchis la culoare

Parchetul inchis la reprezinta un trend nou in materie de amenajari interioare , indiferent ca sunt aplicate locuintei tale sau biroului. Cu toate acestea, decorarea camerei care are podeaua inchisa la culoare iti poate ridica niste probleme reale, deoarece culorile inchise, existente pe arii extinse impun anumite reguli.

Podeaua de lemn de culoare inchisa, intrata in trend dupa podeaua de culoare foarte deschisa, arata minunat si iti poate oferi noi exeperiente din punct de vedere al amenajarii si atmosferei din casa.

Este recomandat sa adaugi intotdeauna mobilier si decoratiuni in culori deschise alaturi de podelele negre sau inchise la culoare. Combinatia de podea neagra si canapea sau covor bej sau crem ii va spori efectul spectaculos.

Parchetul inchis la culoare necesita un pic mai mult timp si efort de intretinere. Pe el se vor observa imediat scamele, fulgii, urmele de praf sau petele.

Cel mai bine ar fi sa acoperi zona de trafic des cu un covor sau o bucata de mocheta. Zona din fata canapelei sau din dreptul fotoliilor si masutei de cafea este cea mai expusa. Covorul sau mocheta ar trebui sa fie deschise la culoare ca sa contrasteze cu podeaua.

Pentru curatarea podelei de lemn, foloseste produsele de curatat speciale pentru culori inchise. Daca nu faci asa, risti sa se piarda luciul natural al parchetului in timp sau chiar sa se deterioreze.

Daca nu stii cum sa amenajezi camera cu , alege o piesa de mobilier mai mare si apoi construieste stilul camerei in jurul ei. De exemplu, poti un pat de culoarea naturala a lemnului, daca podeaua din dormitor este neagra sau maron inchis.
 

Trucuri pentru amenajarea camerelor cu negru:


- Peretii, draperiile, perdelele sau rama geamurilor ar trebui sa fie deschise la culoare ca sa contrasteze frumos cu parchetul.

- Ideal ar fi sa luminezi mai bine camerele in care parchetul este inchis la culoare, deoarece nuanta va influenta lumina camerei.

- Adauga accente subtile care sa se asorteze perfect cu podeaua de genul unor rame negre, pentru fotografii sau pentru tablouri, o veioza sau o lustra neagra, negre etc.

Citeste mai multe informatii despre parchet :


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului